НовиниЧеркащинаУ Польщі відкрили виставку малюнків ув’язненого в РФ черкаського...

У Польщі відкрили виставку малюнків ув’язненого в РФ черкаського журналіста

-

- Advertisment -

Виставка малюнків власного кореспондента "Укрінформу", уродженця Черкас, українського політв’язня в Росії Романа Сущенка відкрилася на фасаді українського посольства у Польщі. Про це пише "Укрінформ".

Як зазначив у коментарі "Укрінформу" посол України в РП Андрій Дещиця, експозиція спрямована на те, щоб привернути увагу поляків і гостей польської столиці до проблеми незаконного перебування українських політв’язнів у Росії, зокрема і Сущенка.

"Сьогодні на фасаді посольства ми відкрили виставку малюнків Романа Сущенка, і це якраз співпало з цією, на жаль, трагічною датою − 1000 днів його незаконного перебування у в'язниці. Ця виставка, щоб привернути увагу поляків, гостей столиці та міжнародної спільноти до проблеми українських в’язнів: не лише Романа, але й усіх українців, які перебувають у в’язницях Росії", − заявив Дещиця.

За його словами, цією експозицією українські дипломати хочуть показати, що тема повернення українських політв’язнів, українських військових моряків додому повинна постійно бути на порядку денному переговорів і розмов на міжнародній арені.

Фотовиставка малюнків Сущенка в урядовому кварталі Варшави неподалік МЗС Польщі та Ради міністрів країни триватиме кілька місяців. На початку року виставка малюнків українського журналіста експонувалася у приміщенні Асоціації польських журналістів у Варшаві.

Зазначимо, власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Окрім цього, Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. 8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Як повідомляв сайт vikka.ua, убитому журналісту хочуть присвоїти звання почесного громадянина Черкас.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x