додому Новини У перевізника просили хабара за кожен автобус, щоб виграти тендер? (ФОТО, ВІДЕО)

У перевізника просили хабара за кожен автобус, щоб виграти тендер? (ФОТО, ВІДЕО)

0

Сьогодні під стінами Черкаської міської ради зібралася половина колективу підприємства "Медит Сервіс", яке обслуговує 28 маршрут. Вони вимагають проведення чесного конкурсу перевізників.

Працівники тримали у руках плакати "Захистимо чесних перевізників", "Рятуйте наші робочі місця".

"28 квітня був проведений тендер. Він відбувся із усіма грубими порушеннями. Наше підприємство вже 17 років працює у Черкасах. І так склалося, що на тендері ми були комусь невигідні чи що, але нас просто вирішили не допустити до конкурсу", – говорить начальник відділу кадрів ПП "Медит Сервіс" Світлана Діска.

За її словами, вони за умовами конкурсу, ще до 14 числа подали всі необхідні документи. Для перевірки мала бути створена робоча група чи комісія із фахівців, яка повинна перевірити дані, які ми подали. Однак цих вимог не дотрималися.

"Ми прийшли сюди, щоб чесно провели конкурс. Ми не вимагаємо, щоб нам дали перше місце. Проведіть його чесно, якщо людина заслужила, вона має кращий транспорт, то нехай працює", – говорить жінка.

Працівники вже написали звернення у Генпрокуратуру, Антикорупційний комітет, очільнику Черкаської ОДА Юрію Ткаченку та міському голові Сергію Одаричу.

Згідно норм, на підприємстві має бути три працівники, які відповідають за випуск автотранспорту на лінію, які пропрацювали в штаті рік. Натомість перевізник подав документи, де один працівник прийнятий на роботу з 2010 року, другий – 2012, а третій – 8 серпня 2014 року. Тобто останній не пропрацював року.

Скарга ж перевізника нині не підлягає розгляду, кажуть члени виконкому, адже її подали на комісію, а мав розглядати виконавчий комітет.

За словами директора підприємства "Медит Сервіс" Сергій Діского, його несправедливо усунули від конкурсу.

"Немає причин для зняття. 7-го людина звільняється, 8-го – приймається на роботу. Не має розриву в штатному розкладі. Але це вигідно деяким членам комітету, таким як Кімлик, які заінтересовані у таких фальсифікаціях. По інших перевізниках же вони взагалі закриваються очі", – говорить Діский.

Він вважає, що члени конкурсної комісії були необ’єктивними, адже вони – не фахівці у цій сфері.

"Я працював більше 20 років у галузі пасажирських перевезень. Я почесний автомобіліст України. Я з 1993 року з нуля почав розвиватися. І потихеньку виросло підприємство, яке не хоче платити хабарі. То невже його треба знищити. А в мене 78 осіб працюють, в мене 5 сімей, де чоловіки і сини в АТО", – говорить підприємець.

Діский 17 років обслуговує 28-ий маршрут, має 11 машин. На запитання журналіста, чи є у перевізника докази про те, що за кожну машину в нього вимагали хабара, він відповів, що це – лише вхідні дзвінки від начальника управління Укртрансінспекції у Черкаській області Євгена Кімлика.

Інформацію про вимагання хабара Євген Кімлик прокоментував так: "Я не телефонував. По телефону не можна говорити таке. Та я такого взагалі у житті не говорив".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version