додому Новини Черкащина У одній з громад Черкащини виплатять 2 млн грн людям, які прихистили...

У одній з громад Черкащини виплатять 2 млн грн людям, які прихистили переселенців

0
аудитори

Понад 2 млн грн компенсує держава канівцям, які прихистили у себе внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила пресслужба Канівської міської ради.

Цю суму мають виплатити для компенсації витрат на комунальні послуги у 2022 році власникам помешкань, які надавали власне житло для ВПО.

Сума виплат залежить від кількості днів, які проживали вимушені переселенці у помешканні. Один день до кінця вересня 2022 року вартував 14,77 гривень за одну людину. З 1 жовтня 2022 по 31 березня 2023 року сума компенсації збільшилася до 30 гривень.

Начальниця Канівського ЦНАПу Наталія Матінова зазначила:”Якщо говорити про кількість розміщених внутрішньо переміщених осіб, то ця цифра досить динамічна і змінюється залежно від ситуації у країні. Приміром у березні минулого року таких людей було всього 17. Вже в грудні у 132-ох помешканнях було розміщено 372 особи. Наразі виплата коштів відбуваються за вересень. Також відбувається уточнення сум для виплати за попередні місяці. Люди гарантовано отримають усі компенсаційні виплати».

Щоб отримати компенсацію, власник житла повинен подати до Канівскього ЦНАПУ (адреса: м. Канів, вул. Шевченка, 49, приміщення колишнього дитсадка «Казка») пакет документів.

Заяву потрібно надати не пізніше, ніж протягом наступного робочого дня з моменту поселення переселенців. Списки на отримання допомоги оновлюють щомісячно, тому такі заяви теж потрібно подавати щомісяця.

При цьому люди, яких прихистили, повинні бути зареєстрованими та мати довідку внутрішньо переміщеної особи.

 

 

 

Читайте також:

На війні під Вугледаром загинув черкащанин Павло Тимошенко. Йому було 42 роки. Він був телеоператором, працював на різні ЗМІ.

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version