додому Новини Черкаси «У новому сезоні боротимемося за високі місця» – Попов

«У новому сезоні боротимемося за високі місця» – Попов

0
попов

Сергій Попов залишається у “Черкаських Мавпах” уже на третій сезон. За ці роки баскетболістові сподобалося у нашому місті та клубі, передає сайт БК «Черкаські Мавпи».

Незабаром Сергій повернеться до роботи і почне підготовку до чергового сезону Суперліги Паріматч. Про відпочинок, роботу влітку та очікування від сезону 2021/22 журналісти поговорили із Сергієм.

– Як проводиш літо? Відпочив як слід із сім’єю?
– Ми живемо у Южному, біля моря, тому практично все літо проводимо вдома. Нам нікуди не треба їхати, ми і так майже щодня на морі. Після повернення додому займалися домашніми справами, робили ремонти. Останній місяць вже все влаштували, займаємося іншою роботою, допомагаю дружині і паралельно відпочиваємо. Багато займаюся із сином, ходжу з ним на тренування, фактично тренуємо один одного.

попов

– Ти полюбляєш активний відпочинок, риболовлю. Який найбільший улов цього літа?
– Так, майже щодня, коли з’являється вільна хвилинка, ходжу на риболовлю. Ловлю переважно морську рибу – кефаль. Полюбляю риболовлю, тому займаюся цим видом відпочинку і протягом сезону, коли є можливість. Це дуже розслабляє.

– Також влітку до тебе приїздив Діон Райт.
– Ми з Діоном ще протягом сезону домовлялися, він хотів приїхати до мене. Побув у мене кілька тижнів, поїхали до Одеси, він їздив до Тунелю кохання, також у Южному гарно провели час. Йому дуже подобається Україна, поїхав із хорошими враженнями. Зараз періодично переписуємося і зідзвонюємося, він обіцяв, що ще приїде в гості.

– Ти продовжив контракт із “Черкаськими Мавпами”. Чи довго думав над цим рішенням?
– Я ще після завершення сезону одразу сказав тренеру, що хочу лишитися у Мавпах. Мені подобається в цьому місті, в тренувальному плані все добре, в організаційому теж. Тут хороші люди, тренери, гравці, адміністрація. Я з усіма в хороших стосунках. Мені приємно знаходитися в Черкасах. Цього сезону мій син приєднався до баскетбольної школи Мавп, в Черкасах зі мною вся сім’я. Нам тут подобається.

– Важливим аспектом у побудові команди тренерський штаб вважає людський фактор гравців. Як із цим у “Черкаських Мавп”, наскільки хороший колектив підбирався за ці останні два сезони?
– В плані людських стосунків, у ці сезоні все було дуже добре. Були підібрані хороші гравці, всі разом контактували, відчували один одного. За два роки не було ніяких негативних моментів. На тренуваннях і матчах була хороша атмосфера. Цього сезону трохи інший колектив буде. Але повернеться Саша Кольченко, він – хороша людина, великий капітан. Також буде і Макс Конате, я його теж добре знаю. Думаю, все буде добре. Зробимо все, щоб у цьому плані було добре. Ми – старші гравці налагодимо цей процес.

– У новому чемпіонаті буде 12 команд – це позитив для баскетболу?
– Чим більше команд, тим краще. Більше конкуренції, більше людей задіяно. Більше гравців отримають роботу, чому б і ні. Я тільки за. Добре, що чемпіонат розширюється, рівень команд збільшується. Це лише на краще для українського баскетболу.

– Чи почав підготовку до нового сезону? Вже встиг скучити за баскетболом?
– Спочатку я взагалі нічого не робив, займався своїми домашніми справами, відновлювався. Зараз вже скучив за баскетболом, вже включився в роботу. Бігаю кроси, займаюся з м’ячем, разом з іншими баскетболістами займаємося разом. Також багато тренуємося разом із сином, це ОФП, треную його, працюємо досить багато. Враховуючи мій досвід, я йому даю поради, які моменти потрібно підтягнути, на що зробити акцент. Ми вже в роботі.

– Протягом сезону у тебе були різні мікротравми. Як почуваєшся зараз?
– Фізично відчуваю себе добре. Мені не знадобилися ніякі оперативні втручання, у мене був курс певних препаратів. Тому в мене все добре. Сподіваюся, що цього сезону у мене не буде травм та інших проблем. Налаштовуюся лише на позитив.

– Які очкування від нового сезону Суперліги?
– Гадаю, сезон буде, однозначно, ще сильнішим. Всі хочуть підсилитися ще більш якісними гравцями. Відповідно буде більше конкуренції між командами. Всі прагнуть потрапити до плей-оф, боротися за медалі. Вважаю, що ми теж боротимемося з усіма за максимально високі місця. Навіщо грати, якщо не ставити максимальні цілі. Тому з нетерпінням чекаю сезону.

– Яке завдання ставиш перед собою?
– Головне, що було менше було травм, адже мені вже не 20 років. Прагну видати свій максимум, бути більш конкурентно спроможним з усіма гравцями, українцями та легіонерами. Хочу допомогти своїй команді у кожному матчі, допомагати розвивати молодих гравців. Як досвідчений баскетболіст, намагатимуся бути корисним як у грі, так і на тренуваннях і поза ними.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version