НовиниЧеркащинаУ новий виконком Черкас подалися майже півсотні охочих (СПИСОК)

У новий виконком Черкас подалися майже півсотні охочих (СПИСОК)

-

- Advertisment -

У Черкаській міськраді 15 січня відбулося громадське обговорення складу нового виконавчого комітету. Ініціював зібрання активіст та представник ГО "Центр.UA" Сергій Пасічник, передає кореспондент vikka.ua.

"Є три моделі формування виконкому: перша модель – це команда із керівників департаменту, де міський голова сам формує собі команду, з якою працюватиме. Друга модель – делегати від політичних сил, які пройшли у міську раду, а третя модель – проміжна, де представники управлінських структур та політиків", – розповів він.

За його словами, бажання прийти у новий виконком на зміну попереднім владцям проявила 41 особа, здебільшого – громадські активісти. З них мають обрати кількох, хто буде рекомендований від громадськості.

"Я весь час чую про політичну відповідальність партій. Де ми можемо її побачити? Зараз склалася така ситуація, хто із політиків буде відповідати? Вони не несуть ніякої відповідальності. Громадськість має бути у виконкомі", – висловився представник ГО"Самооборона майдану" Олег Скалько.

Дехто з присутніх на обговоренні активістів висловив думку, що відсоток громадськості у виконкомі має бути більшим, аніж зараз.

"Виконком не має бути політичним. Безумовно, він має формуватися і подавати його має тільки міський голова. Але це має бути орган фахівців, які мають відповідні знання для того, щоб бути корисними для громади міста", – зазначив голова ГО "Праведність" Володимир Єрьоменко.

Водночас депутат міськради Руслан Зоря нагадав міському голові, що політичні сили надали свої остаточні пропозиції щодо складу нового виконкому.

"Ми розпускали виконавчий комітет вже двічі. Щодо нового складу – політичні сили надали свої пропозиції. Справа тепер за рішенням мера", – наголосив він.

Міський голова Анатолій Бондаренко, заслухавши пропозиції, заявив, що готовий скоротити своїх заступників. За його словами, це допоможе зекономити близько 5 мільйонів гривень. Та додав: примутність заступників у виконкомі взагалі не обов’язкова: їхні місця можуть зайняти представники громади.

"Моїх заступників має бути максимум три особи. Я впевнено можу сказати, що зможу працювати і без них, адже це просто надбудова над директорами департаментів. Вважаю, що у новому виконкомі має бути 9 осіб – міський голова, секретар міської ради та представники громади. Міська рада поставила мені певні строки, я в них точно вкладуся і незабаром всі дізнаються нових членів виконкому", – заявив він.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати розглянуть петицію щодо включення до складу виконкому чемпіона Паралімпійчських ігор.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x