додому Новини Спорт "У нормальних людей не повинно виникати в голові порівняння "Мавп" з афроамериканцями",...

"У нормальних людей не повинно виникати в голові порівняння "Мавп" з афроамериканцями", – Білоус

0

Гравець NCAA, вихованець "Черкаських Мавп" Антон Білоус відповів на звинувачення голови осередку "Нацкорпусу" Дмитра Кухарчука у расизмі баскетбольної команди.

"Звинувачення мого рідного клубу в расизмі викликають у мене, як у будь-якої нормальної і розсудливої людини, двоякі відчуття. З одного боку, це глибоке здивування і риторичне питання: де межа людської дурості? З іншого боку, злість за те, що назва мого клубу використовується для брудних маніпуляцій і політичних ігор, – написав він у Facebook. – "Черкаські Мавпи" і Михайло Бродський дали мені все. Невже хтось думає, що хлопець з невеликого українського міста зміг би просто так отримати стипендію на освіту в США і Канаді? А факт того, що нашу баскетбольну школу "Мавп" знають у всій Європі, США і Канаді, цих політиків, мабуть, не бентежить! Про яку дискримінацію йдеться, якщо "Мавпи" завжди були дружною інтернаціональною сім'єю. Мені пощастило грати з такими зірками, як Соломон, Томас, Сміт, Мур (впевнений, що ці "обвинувачі" навіть і не здогадуються, хто це). Цікаво було б запитати у цих гравців, чи відчували вони расизм під час ігор за наш клуб? Відповідь очевидна, і скажу більше – всім їм подобалася ця назва, тому що у нормальних людей не повинно і не виникає в голові порівняння "Мавп" з афроамериканцями.

Баскетболіст додав: його часто називали, а іноді й досі називають "мавпенятком", на що він не ображається, а навпаки, гордиться, адже це заслужене почесне ім’я.

"Моя порада людям, які намагаються очорнити клуб "Черкаські Мавпи" – займіться чимось корисним для міста, направте свою кипучу енергію в русло творення, допоможіть хоча б одному пацану піти з вулиці та стати спортсменом! Тільки після цього ви будете мати моральне право когось засуджувати і щось вимагати від мого клубу", – додав Антон Білоус.

Як повідомляв сайт vikka.ua, вихованець "Черкаських Мавп" встановив історичне досягнення у США.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version