НовиниЧеркащинаУ Міністерстві пояснили, як отримати щеплення, якщо ви купили...

У Міністерстві пояснили, як отримати щеплення, якщо ви купили підроблений сертифікат

-

- Advertisment -

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, що люди, які купили підроблені сертифікати про вакцинацію від коронавірусу, але хочуть отримати щеплення, мають зізнатися у скоєному. Адже зараз медики змушені відмовляти людям у щепленні, якщо дані про вакцинацію є в базі. Про це повідомляють на сайті OBOZREVATEL.

Зараз у МОЗ хочуть врегулювати цю ситуацію та звільнити людей, які купили сертифікати, від кримінальної відповідальності. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

За його словами, до цих людей висувається принципова умова: вони мають добровільно зізнатися у скоєному та активно сприяти розкриттю правопорушення.

Зокрема, міністр розповів, як це має виглядати на практиці. Людина, у якої є підроблений документ про вакцинацію, але бажає отримати щеплення проти COVID-19, повинна звернутися до свого сімейного лікаря або медпрацівника у пункті вакцинації.

Далі лікар викликає правоохоронців, і вони фіксують наявність у особи фейкового документа, який одразу вилучається.

За цим фактом поліцейські мають відкрити кримінальне провадження, в якому людина, яка купила підроблений СOVID-документ, стає його фігурантом.

Отже, учасник кримінального провадження має надати свідоцтво про джерело отримання ним підробленого документа та сприяти розкриттю злочину.

Ляшко підкреслив, що статус “учасника кримінального провадження” з особи знімається за клопотанням прокурора через суд.

“Саме відповідна ухвала суду є підставою для звільнення особи від кримінальної відповідальності, яка раніше купила документ”, – уточнив він.

Ляшко також запевнив, що це точно не стосуватиметься звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які виступали організаторами або брали участь у таких злочинах.

Зазначимо, що зараз в Україні вже проведено 26 мільйонів 284 тисячі щеплень від COVID-19.

Міністр також зазначив, що на розгляді парламенту перебуває законопроєкт “Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підробку документів щодо проведення профілактичних щеплень” (реєстраційний номер 6084).

Зокрема, документом пропонується визначити окрему норму, яка передбачає кримінальну відповідальність за підробку документів щодо проведення профілактичних щеплень.

Як повідомляла раніше vikka.ua, п’ять тисяч черкащан отримали щеплення від COVID-19 за добу

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x