додому Новини У Міністерстві екології обговорюють створення на Черкащині національного парку

У Міністерстві екології обговорюють створення на Черкащині національного парку

0

Сьогодні у Міністерстві екології говорили про створення Національного парку "Холодний Яр". Про це у коментарі vikka.ua повідомив депутат Київської міськради Руслан Андрійко.

"На засідання я привів президента історичного клубу "Холодний Яр" Романа Коваля, який виступав на підтримку створення нацпарку. Однак нині є значна проблема: це конфлікт між лісниками та природоохоронцями-істориками. Лісівники підбурюють, що після створення парку нікого не пустять у ліс, що там все огородять. А насправді нацпарк передбачає створення й рекреаційної зони. Тим паче нацпарк життєво важливий для історичних та природніх пам’яток", – говорить депутат від ВО "Свобода".

За його словами, цей конфлікт не дає зрушити з мертвої точки питання створення національного парку.

"Я фактично виріс там. Був там безліч разів. Це місце треба берегти. Також збільшується потік туристів, а ними ніхто не займається. До того ж заповідні території перебувають у забрудненому стані", – стверджує депутат.

Нагадаємо, Кам`янська районна рада звернулася до двох міністерств, Верховної Ради, а також обласної влади щодо недоцільності створення національного природного парку "Холодний Яр" на території Кам’янського району. 6 березня облрада не підтримала створення національного парку "Холодний Яр". Натомість Черкаська міська рада зверталася до київської влади таки створити націальний парк.

Про що вдалося домовитися на рекомендаційній нараді, читайте згодом на нашому сайті.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version