НовиниЧеркасиУ мерії Черкас відмовили забудовнику в реконструкції історичного будинку...

У мерії Черкас відмовили забудовнику в реконструкції історичного будинку на Замковому узвозі

-

- Advertisment -

Мерія Черкас відмовила забудовнику ПП «Надія» в реконструкції історичного будинку по Замковому узвозу, 1. Причина – невідповідність намірам забудови вимогам містобудівної документації на місцевому рівні. Рішення про відмову опубліковано на сайті Черкаської міської ради.

ПП «Надія» звернулася до департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради щодо отримання містобудівних умов та обмежень. Забудовник мав намір провести реконструкцію історичної будівлі з надбудовою мансардного поверху.

Проте департамент архітектури відмовив. Чиновники мотивували це тим, що будинок «є об’єктом культурної спадщини». Тому проводити реконструкцію не можна. «Отже  не можливо проводити реконструкцію вказаного об’єкту – наміри забудовника суперечать містобудівній документації на місцевому рівні», – йдеться у повідомленні.

Як писала vikka.ua, у серпні 2022 року в мережі опублікували проект реконструкції так званого будинку «з грифонами». Він передбачав добудову третього поверху.

Нагадаємо, що минулого року ПП «Надія» заявила про намір забудувати підніжжя Замкової гори. За одним із проектів історична будівля на розі узвозу та вулиці Гагаріна мала бути знесена. За іншим – її зберегли. Нині будівля, яку називають ще «будинок із грифонами», перебуває в аварійному стані.

Будинок купця Куперштейна збудований понад 100 років тому. Він є «свідком» життя старих черкаських районів Митниці й Подолу.  Є інформація, що тут розміщувалися друга міська дільниця поліції, потім – лозомеблева артіль, перед війною – студентський гуртожиток фельдшерсько-акушерського технікуму. З 1944 року на першому поверсі будинку працювала служба повітряного спостереження і зв’язку 10-го загону флотилії, а на другому поверсі був гуртожиток моряків-дніпровців. Пізніше після реконструкції будинок став житловим.

Читайте також на сайті vikka.ua

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x