НовиниУ мерії хочуть пришвидшити процедуру перейменування вулиць

У мерії хочуть пришвидшити процедуру перейменування вулиць

-

- Advertisment -

У міськвиконкомі розраховують, що завдяки ухваленню нового закону "Про декомунізацію", вдасться скоротити і пришвидшити тривалу процедуру перейменування вулиць у Черкасах.

Про це йдеться в матеріалі vikka.ua "Декомунізація на Черкащині: що підлягає перейменуванню".

Голова Топонімічної комісії, заступник міського голови Черкас Олександр Ільченко розповів vikka.ua, що нині, аби змінити назву вулиці в обласному центрі, необхідно пройти процедуру з п’яти етапів: рішення топонімічної комісії, розпорядження мера про проведення громадських слухань, громадські слухання, рішення виконавчого комітету на підставі громадських слухань і рішення сесії міської ради.

"Сьогодні ми зупинилися на етапі проведення громадського обговорення. Згідно з чинним положенням, громадське слухання вважається таким, що відбулося, якщо на ньому присутні не менше 300 жителів Черкас. На останніх обговореннях, які проходили щодо повернення історичних назв, були присутні менше половини необхідної кількості людей", – пригадав голова комісії.

"Якщо ми виконуватимемо новий закон у межах нашого положення, то можемо фізично не виконати цієї роботи. Тому чекаємо публікації остаточної версії закону, аби визначитися, як можна прискорити процедуру перейменування топонімів. Якщо закон пропишуть так, що в нас буде можливість спростити цю процедуру, то ми будемо тільки раді", – резюмував Ільченко.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах змагалися юні дружини рятувальників-пожежників (ВІДЕО)

Гасили пожежу, проходили естафету та в'язали вузли. В одній з черкаських шкіл відбувся захід з пожежної підготовки. 9 команд...

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x