НовиниЧеркащина«У мене температура і слабкість»: медики «швидкої» просять черкащан...

«У мене температура і слабкість»: медики «швидкої» просять черкащан із застудою звертатися до сімейного лікаря

-

- Advertisment -

На Черкащині почала вкотре збільшуватися кількість хворих на коронавірус. З приходом осені черкащани почали більше хворіти і на ГРВІ. Відповідно, громадяни почали панікувати і викликати «швидку», але не хочуть звертатися до сімейного лікаря.

За інформацією речниці Обласного центру екстреної допомоги Ірини Назарок, кількість викликів на температуру 37.5°С, нежить і кашель, «слабкість 5-й день», прохання приїхати і зробити ПЛР-тест на COVID-19 або ж привезти «таблеточку жарознижуючого» – зросла в рази.

«У більшості випадків люди не звертаються до сімейних лікарів, коли з’являються ознаки хвороби, протягом кількох днів займаються самолікуванням, а потім вирішують викликати «швидку», щоб «послухати легені». Тому знову значно збільшилося навантаження на бригади екстренки, адже медиків викликають на ситуації, які не виходять до компетенції «швидкої» – підкреслює Ірина Назарок.

Нагадуємо, що медики екстренки не назначають лікування, не роблять ПЛР-тестування, не розвозять таблетки і не приїжджають зробити «який-небудь укольчик». Медики екстренки звертаються з великим проханням: при підвищенні температури тіла, перших ознаках ГРВІ або ковіду – звертайтесь до сімейного лікаря.

«Просимо поважати роботу наших медиків, викликати «швидку» свідомо і тільки у екстрених випадках! Перевантаження бригад непрофільними викликами (як-от вищезазначені) може призвести до затримки виїзду медиків до людей, які дійсно в цю хвилину потребують екстреної допомоги!» – додала Ірина Назарок.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за добу ще майже 300 черкащан підхопили коронавірус.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x