НовиниЧеркащинаУ майже сотні медиків Черкащини виявили коронавірус

У майже сотні медиків Черкащини виявили коронавірус

-

- Advertisment -

Станом на сьогодні, 10 червня, кількість захворілих на коронавірусну інфекцію на Черкащині становить 501 особа, 371 черкащанин вже одужав. У період до 9 червня у 96 медичних працівників підтверджено наявність гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV2.

Про це повідомляє пресслужба Управління Держпраці у Черкаській області.

Відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, заклади охорони здоров’я області подали до Управління Держпраці у Черкаській області повідомлення про професійне захворювання у медичних працівників лише щодо 45 осіб.

Найбільше захворювань було зареєстровано серед медичних сестер (34% від загальної кількості захворілих на коронавірус), молодших медичних сестр (21,7% від загальної кількості захворілих медиків), лікарів-анестезіологів (4%) та фельдшерів (3,9%).

Фахівці Державної служби України з питань праці станом на 9 червня розслідували 92 випадки захворювання медиків з різних регіонів України на COVID-19.

Управління закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю і залишайтеся вдома. Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій: часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами; під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою, уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель; якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель та утруднене дихання – якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередню історію подорожей; не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

Як повідомляв сайт vikka.ua, дві черкаські школи йдуть на карантин через COVID-19.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x