НовиниЧеркащинаУ Лисянській громаді оновлять амбулаторію (Фото)

У Лисянській громаді оновлять амбулаторію (Фото)

-

- Advertisment -

Незабаром стартує капітальний ремонт Почапинської амбулаторії, оновлення якої було предметом гарячих дискусій: у межах державної програми її планували побудувати наново, але кошти пролежали без руху два роки.

Зрештою, доцільнішим визнали капітальний ремонт існуючої амбулаторії вартістю 2 мільйони гривень з співфінансуванням з районного бюджету 200 тисяч гривень. І вже найближчим часом у Почапинцях розпочнуться ремонтні роботи.

«А днями ми отримали також новий автомобіль, що стане суттєвою підмогою у роботі нашої первинної ланки медицини, що охоплює відразу 4 громади, – констатує керівник КП «Лисянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Коптєва. – Капітальний ремонт передбачає оновлення приміщення і всередині, і зовні – і біля тисячі мешканців громади, яких обслуговує амбулаторія, отримуватимуть медичні послуги у кращих умовах».

За словами лікаря, для медицини Лисянщини досить гостро стоїть проблема фінансування, оскільки наразі громади виділяють кошти «уривками», на кілька місяців – а дехто з сусідніх громад взагалі навіть не закладав потрібної суми до бюджету. Тож сьогодні Лисянський ЦПМСД шукає виходи, як утримати від руйнування мережу із 5 амбулаторій та 31 ФАПу, що діють у Лисянській та сусідніх Бужанській, Виноградській, Водяницькій громадах.

«На останній сесії Лисянської селищної ради депутати прийняли звернення до сусідніх громад – щодо неухильного і своєчасного виконання своїх фінансових зобов’язань, – зазначає депутат Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець. – Це стосується не лише медицини, але й утримання об’єктів соціальної інфраструктури на території Лисянської громади, які надають послуги для жителів сусідніх громад. Або нам доведеться оптимізувати штати музичної школи, центру соціальних послуг, а іншим громадам – відкривати окремо такі послуги для своїх людей».

Забезпечення роботи районної лікарні (нині прийнята на баланс Лисянської громади) і раніше було непростим – навіть утримання, не кажучи вже про її розвиток, придбання нового обладнання. Цей багаторічний шлях занепаду може обернутися тим, що рано чи пізно, після чергової акредитації лікарні, вона може припинити свою діяльність через невідповідність стандартам. Крім того, недофінансування лікарні обертається її боргами за енергоносії, і так далі – одна проблема починає переростати у купу інших. Тож Лисянська громада прийняла звернення до інших громад, аби вони почали виходити у своїх рішеннях із наявної потреби медичного обслуговування своїх людей, а не із того ресурсу, який у них є у наявності.

Як повідомляв сайт vikka.ua, близько сотні прикордонників в Оршанці вакцинувалися від COVID-19.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x