додому Новини Черкащина У лісництві на Черкащині зростає майже два мільйони сіянців сосни (ФОТО)

У лісництві на Черкащині зростає майже два мільйони сіянців сосни (ФОТО)

0

У розсаднику Руськополянського лісництва Черкаського лісгоспу на площі в 1,5 га зростає понад 1,8 млн. сіянців сосни звичайної. Це лісовий розсадник, що забезпечить структурні підрозділи підприємства посадковим матеріалом під час весняної лісокультурної кампанії. Про це повідомляє прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

"Лісове насіння було висіяне на розсаднику у травні цього року. Упродовж літнього періоду ми постійно проводили різного роду догляди. Наразі маємо якісний посадковий матеріал, яким навесні заліснимо вільні лісові ділянки", ­– зазначає лісничий Руськополянського лісництва Ігор Ткач.

Окрім основної лісоутворюючої породи лісгоспу, тут також зростають 15 тисяч сіянців дуба звичайного, 3 тис. сіянців горіха чорного, 55 тис. сіянців сосни кримської.

"Посадковий матеріал з цього розсадника використовують усі лісництва Черкаського лісгоспу. Тому на руськополянських лісівників покладено велику відповідальність. І вони цілком успішно з нею справляються", – говорить директор Черкаського лісгоспу Андрій Пустовіт.

Як повідомляв сайт vikka.ua, лісівники на Черкащині готують землю для нових насаджень.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version