НовиниЧеркащинаУ лісництві на Черкащині вже вирощують новорічні ялинки (ФОТО)

У лісництві на Черкащині вже вирощують новорічні ялинки (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Мліївському лісовому розсаднику Смілянського лісгоспу зростає півмільйона сіянців дуба звичайного, сосни звичайної та ялини. Таким чином лісівники вже готуються до наступної лісокультурної кампанії. Про це повідомляють на сайті Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Загалом у Мліївському лісництві щороку створюється близько 45 га лісових культур. Посадковий матеріал для цього вирощують власними силами та постійно працюють над його відмінною якістю.

Як розповів лісничий Мліївського лісництва Олександр Гарань, наразі у лісовому розсаднику зростає 350 тисяч сіянців сосни звичайної. Також вирощують сіянці ялини для подальшого створення плантацій новорічних ялинок. А два роки тому у лісництві розпочали вирощувати сіянці дуба у поліетиленових пакетах.

"Донедавна сіянці дуба із закритою кореневою системою вирощували тільки у Будянському лісництві, – розповідає директор Смілянського лісового господарства Юрій Сегеда. – Загалом метод створення і вирощування лісових культур дуба звичайного садивним матеріалом із закритою кореневою системою на підприємстві почали впроваджувати з 2007 року. За цей період переконалися у ефективності та економічній доцільності такої технології. Вирощений у такий спосіб посадматеріал приживається набагато краще та швидше росте, ніж лісові культури, створені звичайним способом".

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині масштабно всихають соснові ліси.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нардеп від Черкащини задекларував понад 1,3 млн грн доходу

Народний депутат України від «Слуг народу» Сергій Нагорняк задекларував за 2023 рік понад 1,3 млн грн доходу. Це зарплата,...

Депутати облради висадили у черкаському санаторії магнолії, сакури і лаванду (ВІДЕО)

Депутати Черкаської обласної ради відвідали дитячий санаторій «Сосновий бір», щоб висадити на території закладу екзотичні рослини. Повідомляє власкор ВІККА. Директор...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x