НовиниЧеркащинаУ лісництві на Черкащині вирощують стійкі до посухи породи...

У лісництві на Черкащині вирощують стійкі до посухи породи дерев (ФОТО)

-

- Advertisment -

На території Білозірського лісництва Черкаського лісгоспу розташований лісовий розсадник площею 1 га, де зростає понад 250 тисяч штук сіянців основних та супутніх лісоутворюючих порід. Чотири роки тому територію лісорозсадника обладнали системою крапельного зрошення, що сприяє оптимальному росту сіянців та їх відмінній якості. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Цьогоріч там зростає сосни звичайної – близько 200 тисяч сіянців, дуба червоного – 40 тисяч сіянців, дуба звичайного – 10 тисяч сіянців та горіха чорного – понад 1 тисяча сіянців. Окрім того, білозірські лісівники експериментують – віднедавна тут почали вирощувати й нові для лісництва деревні породи. Як пояснює лісничий Володимир Фіалковський, це насамперед пов’язано з пошуком більш стійких до кліматичних змін порід та потребою у створенні змішаних лісових культур.

Наразі у білозірському лісовому розсаднику зростає понад тисяча сіянців карагани (акації жовтої) – ця чагарникова порода досить посухостійка та добре приживається на піщаних ґрунтах, а ще є гарним медоносом. У лісництві планують її висаджувати у буферних рядах при створенні культур сосни звичайної. А ще у лісорозсаднику зростає понад дві тисячі сіянців сосни жорсткої, для якої характерне зростання на бідних ґрунтах, у тому числі й піщаних, та яка є стійкою до посух.

У Білозірському лісництві самостійно забезпечують власні потреби у посадковому матеріалі та щорічно створюють 20-25 гектарів лісових культур.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині злодії спиляли понад 20 дубів.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах провели обласний етап пісенного конкурсу «Червона рута» (ВІДЕО)

У Черкасах відбувся обласний відбірковий конкурс ХVIІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута». Переможці братимуть участь у фіналі наступного року. Відбір...

Черкаські волонтери роздали дітям 3 тисячі пакунків із солодощами (ВІДЕО)

У Черкасах безкоштовно роздавали солодощі. Діти віком від 3 до 14 років отримали пакунки з цукерками. Інформує власкор ВІККА....

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x