додому Новини Черкащина У лісгоспі на Черкащині завершують висадку молодих дерев

У лісгоспі на Черкащині завершують висадку молодих дерев

0

У Кам’янському лісгоспі завершують лісокультурний сезон, який цьогоріч розпочали досить рано у зв’язку зі сприятливими погодними умовами для садіння лісу.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Для посадкових робіт на лісових розсадниках було вирощено 653 тис. шт. сіянців, переважна більшість – дуба звичайного. В осінній період 2019 року у структурних підрозділах Кам’янського лісгоспу було заготовлено 8,5 тонн лісового насіння – дуба звичайного, ялини, сосни, горіха чорного, черешні та ін. Більшість жолудів висіяли в розсадники восени, іншу частину вже використали для створення лісових культур шляхом посіву. Насіння інших лісових порід буде висіяно в лісових розсадниках для вирощування посадкового матеріалу на майбутнє.

Як зазначає директор лісгоспу Віталій Верес, план весни з садіння та висівання лісу – 104,7 га: дуба звичайного – 88,9 га, горіха чорного – 15,2 га, ясена звичайного – 0,6 га. Станом на сьогодні у лісництвах вже створено лісових культур на загальній площі 72 га. Висаджено 8 тисяч хвойних сіянців для створення плантацій новорічних ялинок.

Крім того, якщо дозволять погодні умови, кам’янські лісівники будуть намагатися максимально здійснити роботи з лісовідновлення на цьогорічних лісосіках, на яких здійснювалися лісогосподарські заходи у зимовий період.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині піймали крадія лісу.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version