НовиниЧеркащинаУ лісах на Черкащині оголошено надзвичайну пожежну небезпеку

У лісах на Черкащині оголошено надзвичайну пожежну небезпеку

-

- Advertisment -

В Черкаській області встановилася спекотна, переважно суха та вітряна погода. Найближчими днями в лісах Черкащини переважатиме надзвичайна, 5 класу, пожежна небезпека. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Така погода створює передумови виникнення лісових пожеж. У зв’язку з цим в усіх лісгоспах області організовано цілодобове чергування державної лісової охорони, з метою оперативного виявлення та гасіння лісових пожеж.

За статистикою, понад  90% лісових пожеж трапляються з вини людини. Лісівники звертаються до мешканців області з проханням утриматися від відвідин лісових масивів, а також від використання відкритого вогню в лісах та прилеглих територіях.

Під час надзвичайної пожежної небезпеки вступає в силу заборона відвідування громадянами лісів та в’їзду до зелених масивів транспортних засобів. Заборона діє для всіх, окрім працівників державної лісової охорони.

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства ст. 77 КУпАП за порушення вимог пожежної безпеки в лісах внаслідок необережного поводження з вогнем передбачена адміністративна відповідальність з накладанням штрафу на громадян від п`яти до п`ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 85 грн. до 255 грн.), на посадових осіб – від п’ятнадцяти до п`ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 255 грн. до 850 грн.).

Як повідомляв сайт vikka.ua, ліси Черкащини уберігають від пожеж.

Ми не набридаємо. У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Житель Золотоноші намагався перейти кордон в жіночому одязі і за паспортом сестри

44-річний житель Золотоноші, переодягнувшись у жіночий одяг, намагався перетнути державний кордон із Румунією. Про це повідомляє Державна прикордонна служба...

На Черкащині попереджають про пожежну небезпеку

Синоптики попереджають, що в Черкаській області очікується надзвичайна пожежна небезпека 5 класу. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x