НовиниЧеркащинаУ лісах Черкащини розпочинають зимовий облік мисливських тварин

У лісах Черкащини розпочинають зимовий облік мисливських тварин

-

- Advertisment -

У лісах Черкащини розпочинається зимовий облік чисельності диких парнокопитних та хутрових мисливських тварин, повідомляє прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Облік тварин триватиме з 10 січня по 5 лютого 2018 року і є обов’язковим для усіх користувачів мисливських угідь. Про це та про ряд інших важливих питань щодо ведення мисливського господарства йшлося на нараді з користувачами мисливських угідь та мисливствознавцями держлісгоспів, що відбулася днями в адмінприміщенні Черкаського лісгоспу.

Перший заступник начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Горда акцентував увагу присутніх на деяких протиріччях, які виникають при веденні лісового та мисливського господарства, і які потрібно вирішувати спільно з користувачами мисливських угідь. Це стосується пошкодження мисливськими тваринами (козулями, кабанами) лісових культур. Зупинився перший заступник начальника управління на змінах у Законі України "Про природно-заповідний фонд України" в частині заборони полювання, адже згідно минулорічних законодавчих змін на території об’єктів ПЗФ взагалі заборонено будь-яке полювання. Крім того, наголосив Василь Іванович на підтриманні у нормальному стані усіх біотехнічних споруд, які функціонують в мисливських угіддях.

Головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства обласного управління Володимир Рибалка нагадав, що в Черкаській області функціонує 53 мисливських господарства, з них 6 підпорядковані державним лісовим господарствам. Наголосив доповідач на неухильному дотриманні техніки безпеки при проведенні полювань, підгодівлі диких тварин в зимовий час, на здійсненні об’єктивної і своєчасної таксації мисливських тварин в лісах Черкащини та на посиленні рейдової роботи.

Здійснюватиметься таксація за участю працівників державних лісових господарств і управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА. Після 5 лютого результати обліку будуть узагальнені для визначення динаміки чисельності мисливських тварин та для майбутнього встановлення лімітів їх використання, норм добування й пропускної спроможності мисливських угідь.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині серед зими зацвіли троянди і проліски.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x