НовиниЧеркащинаУ лісах Черкащини продовжують висаджувати молодняк дерев (ФОТО)

У лісах Черкащини продовжують висаджувати молодняк дерев (ФОТО)

-

- Advertisment -

У межах Кам`янського лісгоспу цієї весни буде заліснено 109 га площ – таке завдання цьогорічної лісокультурної кампанії по підприємству. З них на площі 86,1 га будуть створені лісові культури дуба звичайного – основної лісоутворюючої породи підприємства. Станом на сьогодні садіння лісу триває у всіх лісництвах і вже створено лісових культур на площі 80 гектарів. Про це повідомляє прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Як зазначають у лісгоспі, цьогорічна лісокультурна кампанія досить складна. Хоч весна розпочалася рано, проте у ґрунті знаходиться багато вологи, а це ускладнило весь комплекс лісогосподарських робіт – важко викопувати сіянці у розсадниках, на деяких ділянках лісові культури створюють у кілька підходів.

Проте саме наявністю вологи у ґрунті максимально намагаються скористатися у лісництвах, адже виконання посадкових робіт у найбільш стислі терміни забезпечить відмінну приживлюваність сіянців. Загалом у Кам’янському лісгоспі до весняної лісокультурної кампанії виростили понад 383 тис. шт. сіянців основних лісоутворюючих порід, в тому числі дуба звичайного – понад 240 тис. шт.

Як зазначає головний лісничий підприємства Василь Борота, ще одна особливість цьогорічної лісокультурної кампанії зумовлена високим врожаєм жолудя минулого року. Так, восени було зібрано майже 10 тонн жолудів. Кілька тонн висіяли в розсадники восени, частину насіння заклали на зберігання і зараз використовують для створення лісових культур шляхом посіву. Саме у такий спосіб буде створено половину лісових культур від запланованих об’ємів. Культури, створені методом посіву, важче доглядати у перший рік, адже сходи з’являються одночасно з трав’яною рослинністю. Проте в майбутньому таке насадження дає більш інтенсивний приріст та є стійкішим до несприятливих умов.

Також кам’янські лісівники планують створити плантації новорічних ялинок, висадивши 5400 хвойних сіянців на загальній площі 1,1 га.

Як повідомляв сайт vikka.ua, із верхівки дерева на Черкащині зняли травмованого чоловіка.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x