додому Новини Черкащина У конкурсі «Вікі любить пам’ятки» обрали найкраще фото Черкащини

У конкурсі «Вікі любить пам’ятки» обрали найкраще фото Черкащини

0

В українській частині найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу історико-культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» обрали найкраще фото Черкащини.

В Черкаській області найкращим стало фото парку «Софіївка» з комплексом водойм, паркових будівель, споруд і скульптур в Умані. Автором фото є Олександр Вовк, інформує пресслужба Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА.

Сергій Криниця, член журі, прокоментував цей знімок так: «Незважаючи на доволі таки розтиражований ракурс вдало підібрано час для фотографування. Початок золотої осені з його розмаїттям кольорів, цікаве небо, що відображається в ставі».

Парк «Софіївка» охороняється як пам’ятка садово-паркового мистецтва кінця XVIII—початку XIX століть, пам’ятка паркобудування й архітектури України, музей природи і садово-паркового мистецтва. Щорічно його відвідують близько 150 тисяч людей.

Загалом у списку пам’яток Черкаської області 2971 об’єкт. За всі роки конкурсу вже 1902 пам’ятки представлені фотографіями у Вікісховищі. У 2020 за перемогу в номінації змагались 52 автори. Вони подали 2426 світлин 1032 пам’яток культури.

Загалом, метою проєкту є зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. У 2020 році Україна посіла перше місце за кількістю поданих робіт – учасники подали понад 47 тисяч світлин та відео пам`яток культури України. Це рекорд за всі роки проведення конкурсу. Цьогоріч конкурс пройшов у 51 країні світу.

В Україні конкурс пройшов уже дев’ятий рік поспіль. За цей час учасники сфотографували понад 37 тисяч (41% від усіх об’єктів у конкурсних списках) пам’яток і завантажили понад 320 тисяч фото у Вікісховище.

Журі вже незабаром оголосить ТОП-10 фото, що представлять Україну на міжнародному етапі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині оголосили лауреатів літературної премії імені Василя Симоненка.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version