НовиниЧеркащина"У кольорах живе її душа": у Черкасах відкрилась виставка...

"У кольорах живе її душа": у Черкасах відкрилась виставка відомої художниці (ФОТО)

-

- Advertisment -

Натюрмори, насичені яскравістю, соковито-зелені пейзажі й неймовірні фантасмагоричні сюжети… Все це переплелось у картинах черкаської художниці Олени Руднєвої. Її персональна виставка "Калейдоскоп стилів" із понад трьох десятків живописних робіт стартувала напередодні в Черкаському обласному художньому музеї. Поринули у вир прекрасного і кореспонденти vikka.ua.

Вихованиця Черкаської дитячої художньої школи ім. Д.Нарбута, нині мисткиня працює в стилях змішаного реалізму та імпресіонізму. Проте, каже, постійно працює над власним розвитком і самовдосконаленням, вчиться технік відомих митців, а надихається природою, емоціями та найближчими людьми.

"Тут зібралось кілька років мого натхнення. Це різні періоди в житті, якісь переживання, музика, кохання, подорожі, аромат маминих квітів та неймовірний смак її випічки – дуже багато факторів впливає на зародження й виношування у мене картини, – зазначає художниця. – Адже кожна робота – це окрема історія".
 

Одні полотна, переповідає, створює дуже швидко – за два-три дні, а над іншими працює іноді й по півроку. Відтак, її живописні полотна експонуються й знаходятьяс в приватних колекціяї по всьому світу: Німеччина, Італія, Канада, Англія, США, Австралія, Франція. Олена Руднєва часто бере участь у художніх акціях і охоче допомагає благодійникам.

В Україні ж виставки художниці проходять раз на п’ять років. Але кожна виставка, переконує художниця, варта такого тривалого визрівання. Адже заряджає, несе світло й емоції, а ще – дає величезний поштовх і мотивацію. 

До слова, цьогорічного "Калейдоскопу стилів" у художньому музеї могло б і не бути. Адже виставка організована спонтанно й несподівано. Усе – завдяки близькій подрузі Олени. Та буквально взяла мисткиню за руку й відвела до музею. Жінка каже, не може спокійно спати, коли така краса ховається в майстерні, а не експонується в музеї.

Однак найбільше за підтримку художниця дякує рідним: коханому чоловіку, мамі й покійному батькові – відомому поету Сергію Руднєву. Олена досі щемливо цитує рядки вірша, написаного татом до доньчиного Дня народження:

"Схвильований, здається, не на жарт. У кольорах живе її душа…" Саме поєднання маминої терплячості з татовим талантом й дали свої плоди – я вийшла в них творчою душею. І зараз часточками цієї душі я ділюсь з людьми через свої роботи".
 

Діятиме персональна виставка Олени Руднєвої в стінах Художнього музею  до 9 червня 2019 року.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанка прославилась на європейському просторі іграшками ручної роботи.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x