НовиниЧеркащинаУ клініці "Окомедікас" черкащанам протягом місяця надаватимуть безоплатну послугу

У клініці "Окомедікас" черкащанам протягом місяця надаватимуть безоплатну послугу

-

- Advertisment -

Черкащан запрошують подбати про своє здоров’я і безкоштовно перевірити очний тиск. З 6 по 31 березня у клініці "Окомедікас" усі бажаючі можуть швидко та безболісно пройти перевірку. Підвищення внутрішньоочного тиску стає причиною глаукоми – однієї з найголовніших причин розвитку цілковитої сліпоти. Про діагностику та лікування хвороби сайт vikka.ua спілкувався з головним лікарем клініки "Окомедікас" Яніною Гнатенко.

Вона зазначила, що таку акцію клініка проводить вже вдруге. Безкоштовну перевірку "Окомедікас" традиційно розпочинає 6 березня у Всесвітній день боротьби з глаукомою. У світі кількість пацієнтів з глаукомою доходить до 100 мільйонів осіб. В Україні кількість людей, у яких вперше виявляють глаукому, щорічно збільшується на 25 тисяч.

"Особливо рекомендуємо перевірити очний тиск людям після 40 років, а також тим, хто входить у групу ризику. До неї належать люди, чиї родичі хворіють глаукомою; люди з короткозорістю; люди, чий організм ослаблений важкими хронічними хворобами, наприклад, цукровим діабетом", – пояснила головний лікар.

Яніна Гнатенко зазначила, що глаукома є підступною хворобою. Адже може розпочинатися безсимптомно. Тому дехто з хворих не відчуває початок захворювання. Єдині симптоми, які можуть свідчити про глаукому, – періодично з'являються пелена або райдужні кола перед очима при погляді на джерело світла. Звуження поля зору – нешвидкий процес, що може займати роки. Якщо зір почав погіршуватися, значить, процес вже запущений, почалась атрофія зорового нерва.

"Глаукому треба обов’язково лікувати, інакше протягом п’яти років людина може втратити зір", – підкреслила  лікар.

За словами фахівця, саме вимірювання займає кілька секунд, проходить безболісно та безконтактно. Її проводять скринінговим методом на сучасному обладнанні.

okomedikas.com

"Торік під час нашої акції ми оглядали більше 100 людей на день і приблизно у 5 з них виявляли підвищений очний тиск. Є три підходи до лікування глаукоми, в залежності від особливостей захворювання: медикаментозне лікування, лазерне та хірургічне. Всі вони проводяться у нашій клініці. В "Окомедікас" застосовуються прогресивні методики лікування глаукоми в амбулаторних умовах, що не потребує перебування хворого у стаціонарі", – пояснила офтальмолог. 

Також у клініці "Окомедікас" можна пройти комплексне обстеження очей: тонометрію, периметрію, гониоскопію та пахіметрію. Вказані методи діагностики найчастіше застосовують при підозрі на глаукому. Ці обстеження платні та проводяться за призначенням лікаря.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x