НовиниЧеркащинаУ Києві оголосили старт журналістської премії імені корсунчанина Василя...

У Києві оголосили старт журналістської премії імені корсунчанина Василя Сергієнка

-

- Advertisment -

У інформаційній агенції "УНІАН" 1 серпня відбулася прес-конференція, під час якої учасники оголосили про старт конкурсу на здобуття журналістської премії імені Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка.

Організатори презентували сайт для збору робіт www.serhienko.org, а також розповіли про деталі конкурсу.

Так, співзасновник конкурсу Олександр Аронець наголосив: "Премія імені Василя Сергієнка – громадська ініціатива журналістів та громадських діячів, активістів Революції Гідності, що має на меті належне вшанування пам’яті героя Небесної сотні, журналіста та поета Василя Сергієнка, якого було жорстоко вбито за його журналістську та громадську діяльність під час Революції Гідності. Ініціатива ставить на меті підтримку талановитих та сміливих регіональних журналістів-розслідувачів, популяризацію громадської активності та розслідування корупційних діянь місцевих "еліт"".

За словами Олександра Аронця, прийом конкурсних робіт триватиме з 1 по 31 серпня 2017 року. До участі приймаються матеріали, були опубліковані з 1 січня 2016 по 31 серпня 2017 року. Оцінювання робіт членами експертної ради триватиме з 1 вересня по 7 вересня 2017р. За словами Аронця, премія передбачає 5 номінацій з кількома підномінаціями для регіональних та загальноукраїнських ЗМІ: найкраще розслідування в інтернет-ЗМІ, найкраще розслідування у друкованому ЗМІ, найкраще ТБ-розслідування, розслідування громадськими активістами, блогерами, а також гран-прі оргкомітету конкурсу. Переможців нагородять грошовою премією та пам’ятним Дипломом. Церемонія нагородження відбудеться 8 вересня – у Міжнародний день солідарності журналістів.

Під час прес-конференції вдова Валентина Сергієнко розповіла про життя Героя Небесної сотні, Героя України Василя Сергієнка. За її словами, він ніколи не міг змиритися з тим, що йому як журналісту не дозволяли писати правду, і навіть звільнявся з газети. На думку Валентини Сергієнко, саме прагнення доносити правду і коштувало йому життя.

"Він завжди боровся з несправедливістю та корупцією. Був одним із засновників Самооборони Корсунівщини. Останній його матеріал був присвячений героям Небесної Сотні. Він вийшов у той день, коли Василя Миколайовича уже не було з нами", – згадала пані Валентина.

Вона привітала ініціативу створення іменної премії Василя Сергієнка.

"Громадська ініціатива з фундації премії – найкраще продовження справи його життя. Коли будуть нагороджувати журналістів, які розслідують корупційні справи, ми всі згадаємо, що Василь Миколайович загинув саме через це. І за те, щоб більше ніхто не боявся говорити правду", – заявила Валентина Сергієнко.

На важливості конкурсу наголосив і член оргкомітету, народний депутат України Микола Княжицький.

За його словами, важливо, щоб молоде покоління журналістів виховувалося у патріотичних традиціях, тому більш досвідчені колеги мають передати їм базові цінності.

Як повідомляв сайт vikka.ua, причетних до вбивства журналіста з Черкащини лишили під вартою.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x