НовиниУ київському ліцеї встановили меморіальну дошку загиблому Герою України...

У київському ліцеї встановили меморіальну дошку загиблому Герою України з Черкащини

-

- Advertisment -

У Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна встановлено меморіальну дошку випускнику Герою України майору Андрію Кизилу з Умані. Про це йдеться на сторінці Київського військового ліцею у Facebook.

Від початку війни на Сході України Андрій Кизило служив у 72-ій окремій механізованій Красноградсько-Київській бригаді сухопутних військ Збройних сил України. У 21 рік став заступником командира. За два роки – чи не наймолодшим заступником командира 1-го механізованого батальйону бригади.

29 січня 2017 року в районі промзони міста Авдіївка Донецької області життя молодого капітана Андрія Кизила обірвав осколок ворожої міни. Тоді штурмова група капітана Кизила виявила ворожу диверсійно-розвідувальну групу та вступила з нею в бій. Разом з Андрієм загинули і два його товариші.

Нагадаємо, 1 лютого 2017 року за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" заступникові командира механізованого батальйону 72-ої окремої механізованої бригади капітану Кизилу Андрію (посмертно).

Згідно з наказом Міністра оборони України генерала армії України С.Т. Полторака Герой України майор Кизило Андрій Олександрович навічно зарахований до списків 1 навчальної роти ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна (посмертно).

Біля центрального входу Київського військового ліцею імені Івана Богуна встановлено меморіальну дошку Андрію Кизилу.

Він один з тих, кого називали надією української армії. Історія життя Андрія Кизила стала прикладом любові до рідної землі, вірності своїй мрії та військовому обов’язку.

Як повідомляв сайт vikka.ua, вулицю в Умані перейменують на честь загиблого в Авдіївці Героя Андрія Кизила.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині шахрай видурив у людей понад 170 тисяч гривень і втік за кордон

До суду скерували обвинувальний акт проти чоловіка, який разом із поплічниками шахрайським шляхом заволодів коштами громадян на суму понад...

Керівник “Черкасиводоканал” отримує більше, ніж мер Києва

Заробітна плата керівника комунального підприємства «Черкасиводоканал» Івана Сухарькова більша, ніж, скажімо, дохід мера Києва Віталія Кличка. Торік Сухарьков заробив...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x