НовиниУ Канівському заповіднику тварин рахували по слідам (ФОТО)

У Канівському заповіднику тварин рахували по слідам (ФОТО)

-

- Advertisment -

16-17 січня свої двері перед волонтерами з усієї України гостинно відчинив Канівський заповідник. Волонтери з Харкова, Миколаєва, Кривого Рогу, Вінниці і Києва з’їхались для проведення обліків зимової лісової фауни, пише "Рідна Черкащина".

Напередодні вночі над просторами Наддніпрянщини розігралась  справжня хуртовина, і засипаний снігом заповідний ліс справляв враження зимової казки, повертаючи нещодавній новорічний настрій.

Розбившись на групи, волонтери разом із лісниками, торуючи шлях глибокими снігами, пройшли обліковими маршрутами. Численні козулі, кабани, лисиці, зайці і куниці лишили свої сліди після останнього снігопаду, показуючи, що зимовий ліс кипить життям, і  дозволяючи дізнатись, скільки ж їх мешкає на заповідній території.

Волонтери відвідали Музей природи Канівського заповідника, де ознайомились із цікавими експозиціями, присвяченими геології, палеонтології, історії краю, його рослинному і тваринному світу, а також Тарасову (Чернечу) гору і Музей Тараса Шевченка, доторкнувшись до спадщини митця.

Крім проведення обліків і відвідування музеїв, волонтери ознайомились із системою територій природно-заповідного фонду України, і спробували разом дати відповідні на запитання, які ж небезпеки загрожують нашим заповідним територіям і що кожен може зробити, аби подолати ці небезпеки.

Як повідомляв сайт vikka.ua,  черкащани намагаються вберегти від переохолодження своїх  маленьких улюбленців.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Внаслідок ДТП у Черкасах автомобіль врізався у стіну будинку – ФОТОФАКТ

У Черкасах на перехресті вулиць Надпільна та Чехова сталася автомобільна аварія. Одна з автівок врізалася у стіну будинку. Повідомляє...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x