НовиниЧеркащинаУ Каневі відзначили річницю перепоховання Тараса Шевченка (ФОТО)

У Каневі відзначили річницю перепоховання Тараса Шевченка (ФОТО)

-

- Advertisment -

Традиційно 22 травня у Каневі відбулись заходи з нагоди річниці перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі. Розпочались вони з молебню в Успенському соборі, а після всі учасники заходу урочистою ходою пройшли до могили великого сина українського народу. Участь в ході взяв голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Вельбівець та делегації з усіх районів Черкащини, пише прес-служба Черкаської ОДА.

У своєму виступі Олександр Вельбівець відзначив, що 22 травня – знаменна і велична дату в історії нашого народу – день, коли Чернеча гора навіки прийняла у своє лоно видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

"Тарас Шевченко – це не просто народний поет, талановитий митець, – це національний пророк, пророк правди. Його безмежна любов до України і українців проявлялася в тому, що він навчав і переконував нас у можливості щасливого життя тільки в своїй незалежній державі, – наголосив Олександр Іванович. – Він був справді великим патріотом та одним із найбільших революціонерів нашого народу. Вірний цьому високому призначенню, він не зрадив його до самої смерті. Його виважене правдиве слово стало частиною нашого життя, нашої національної свідомості, нашої національної ідеї. Саме тому ми маємо пам’ятати про наш з вами основний обов’язок – це створення та збереження для майбутніх поколінь сильної та незалежної української держави. Такої України, про яку мріяв великий Син нашого народу – Шевченкової України".

Також Олександр Вельбівець зазначив, що саме Тарас Григорович Шевченко став справжнім символом боротьби для українців. Його революційна поезія щодня лунала на Майдані. І зараз, у ці складні часи, коли на сході країни йде війна, саме він не дозволяє українцям відхилитися від обраного шляху – утвердження національної ідентичності, боротьби за свободу і незалежність. А рядки "Кобзаря" звучать як ніколи свіжо і актуально.

Після урочистого покладання квітів до могили Кобзаря голова Черкаської облдержадміністрації відвідав музей Тараса Шевченка, де в свою чергу привітав з 80-ти річчям українського літературознавця, заслуженого працівника культури України Зінаїду Тарахан-Березу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Олімпійський день черкащани відзначать масовим забігом.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x