НовиниЧеркащинаУ Каневі провели Міжнародний конкурс талантів «Штурм»

У Каневі провели Міжнародний конкурс талантів «Штурм»

-

- Advertisment -

Цієї неділі, 24 жовтня, Канів «ШТУРМували» юні та обдаровані артисти, які прибули з усіх куточків України аби засяяти на сцені міського будинку культури та продемонструвати свої таланти на мистецькому заході, що проходить на теренах Черкащини вже всьоме. Про це повідомляють на сайті Канівської міської ради.

kaniv-rada.gov.ua

Організатором та засновником  конкурсу виступила громадська організація «Культурно-просвітницький Центр «Штурм» та її продюсер і директор Валентин Бородій. Цьогорічний захід вдалося провести за підтримки та участі Міністерства культури та інформаційної підтримки України, відділу культури виконавчого комітету Канівської міської ради, а також Олени Агапової  та Володимира Грошева.

kaniv-rada.gov.ua

Офіційну частину свята талантів і творчості вітальними словами відкривали начальник відділу культури Оксана Труфанова та генеральний директор Міжнародного дитячого конкурсу «ШТУРМ» Валентин Бородій.

– Наша мрія була зробити Канів фестивальним містом. І родзинкою цієї фестивальної мрії стане Міжнародний конкурс мистецтв «Штурм», – звернулася до присутніх О.Труфанова. – Тож усім учасникам перемог і штурмуйте творчі вершини!

Валентин Бородій, в свою чергу, побажав конкурсантам яскравих виступів і перемог, а також подякував всім батькам та творчим керівникам.

Після цього розпочалася конкурсна частина програми, яка тривала майже вісім годин. У цей час учасники демонстрували свої таланти у наступних номінаціях: «образотворче та декоративно-прикладне мистецтво», «вокал», «інструментальний жанр», «хореографія», «театральне мистецтво». Потому розпочався святковий гала-концерт, під час якого оперний співак Юрій GODO подарував вдячній публіці свої  неперевершені композиції. Далі відбулася найочікуваніша  для конкурсантів подія – церемонія нагородження переможців.

Кращих серед кращих конкурсантів цього року обирало професійне та поважне журі, до складу якого входили видатні діячі мистецтва та високопрофесійні педагоги: Олексій Бєглєцов (Київ), Олександра Горідько (Канів), Ліна Бородій (Київ), Володимир Татаринов (Черкаси), Ольга Машевська (Київ), Галина Морозова (Канів), Валерій Шевчук (Канів), Наталія Шилова (Київ), Оксана Дружинська (Київ), Юрій GODO (Київ), Олександр Павленко (Канів), Ольга Павленко (Канів).

Нагороди талановита молодь отримувала не тільки за перше місце, а також і за друге та третє місця. Також цьогоріч судді вирішили присудити аж чотири Гран-прі. Тож володарями Гран-прі у номінації хореографія стали юні канівчанки з фізкультурно-спортивного клубу «Івазар». У номінації «вокал соло» відповідну відзнаку отримала черкащанка Олександра Удод. Кращим вокальним колективом журі визнало Perlyna&Freedom з Черкас. А Валерія Мочарська з Києва отримала нагороду в номінації «образотворче мистецтво».

kaniv-rada.gov.ua

Першим місцем у номінації «вокал соло» та спецпризом від журі конкурсу була відзначена і солістка Канівського міського будинку культури Майрамік Авеян. Ансамбль танцю «Спалах» Канівського фахового коледжу культури і мистецтв також виборов почесне перше місце, однак вже у номінації «хореографія». Друге місце у хореографічного ансамблю танцю «Спарта» комунального закладу «Канівський центр туризму». Третє місце між собою розділили вихованка Канівського центру туризму Ірина Пугач (номінація «хореографія соло») та танцювальний колектив «Веселка» ЗОШ №4. Вихованці Канівської дитячої школи мистецтв вибороли більшу половину нагород конкурсу. У номінаціях «інструментальний жанр», «естрадний спів», «театральне мистецтво» дипломами 1-3 ступенів були відзначені: Мирослав Ткаченко, Єгор Скопець, Владислав Васильчук, Мирослава Гончарук, Іван Приймак , Дарина Горьова, дует гітаристів Роман Миндра та Назар Кульша, Анастасія Лисенко, Олег Васильчук, Ілля Сакун, Мирослав Ткаченко, Софія Бабанська, Нікіта Ніколенко, Валерія Ніколенко, Надія Смикалова, Дарина Будник, Вероніка Рибальченко, Олександра Мироненко, Павліна Плюснова, Ольга Савляк.

Як повідомляла раніше vikka.ua, У Черкасах з’являться ліхтарі-музиканти

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Черкаський гідрометцентр попереджає про негоду

На Черкащині тримається прохолодна дощова погода. Чого чекати на вихідних - пише директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. За 4 доби...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x