НовиниУ Каневі пікетують суд (ФОТО)

У Каневі пікетують суд (ФОТО)

-

- Advertisment -

Сьогодні в Каневі кілька десятків громадян пікетують міськрайонний суд. Перша вимога і головна – люстрація тих суддів, які судили майданівців.

Про це у Facebook повідомила журналістка Тетяна Воронцова.

Приводом для пікетування стала лавина судових позовів канівчан проти газети ''Час пік'', яка на своїх шпальтах систематично обливала брудом майданівців, і договорилася до того, що обізвала жителів містечка і району ''гопотою''. Сьогодні розглядається перший із них.

– Це саме та газета, яка свого часу обзивала Олексу Гірника, який спалився за Україну на Чернечій горі, бомжем, кепкуючи із присвоєння Гірнику звання Героя. Це та газета, яка гидила Майдан, яка масово видавала''тітушкам'' посвідчення журналістів, – виступив керівник міської ''Свободи'' Юрій Гамалій.

Він повідомив, що справи ''Часу пік'' стануть лакмусовим папірцем для суддів, чи готові вони дослухатись до вимог громади.

– Ми вимагаємо звільнення суддів Бурлаки та Дубинця, які приймали рішення по майданівців. Ми вимагаємо прийняти прозоре, законне і справедливе рішення щодо українофобської газети ''Час пік, – озвучив резолюцію Гамалій.

Цю резолюцію пікетувальники вирішили занесли голові суду.

– Суди, ненародні, нечесні і корумповані, стали нині головною перешкодою реформам. Вони – втілення корупційного режиму Януковича, і вони продовжують бути ланкою у круговій поруці цього режиму. Згадайте, як судили майданівців, привезених до Канева уночі, то відмовилась виконувати протизаконну вказівку лише одна суддя Оксана Льон. І вже після перемоги Революції Гідності перше, що спробувала зробити так звана правоохоронна система – це засудити Льон за надуманим звинуваченням, яке сфабрикувала Служба безпеки, яка, в очевидь, залишається не українською, а сусідньої держави', – виступив народний депутат IIV скликання Леонід Даценко.

Він запропонував підготувати звернення до Президента із вимогою прискорити процес люстрації і очищення судів.

Потім громада вирішила зайти до приміщення суду. Утім, це виявилось непростою справою, бо міліція спробувала не пропустити навіть журналістів.

Судове засідання почалось із заяви Гамалія, який є першим позивачем, про відвід судді, бо справу мала розглядати якраз названа пані Бурлака. Зараз канівські судді проводять нараду.

Усі фото з Facebook-сторінки Тетяни Воронцової

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах зіткнулися два авто, водія Mitsubishi госпіталізували

ДТП сталася вчора близько 13:30 години у Черкасах. 76-річного водія Mitsubishi  госпіталізували. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській...

До Черкас привезли гуманітарний вантаж із Фінляндії (ВІДЕО)

Медичні засоби, їжа, меблі, медичне обладнання, засоби гігієни. Волонтерська організація «ЛАД» отримала черговий гуманітарний вантаж з Фінляндії. Інформують у...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x