НовиниЧеркащинаУ Каневі благодійники вперше провели обстеження на ВІЛ і...

У Каневі благодійники вперше провели обстеження на ВІЛ і туберкульоз серед наркозалежних

-

- Advertisment -

Упродовж п’яти місяців фахівці БО "Від серця до серця" працювали у Каневі із наркозалежними, аби ті пройшли обстеження на ВІЛ і туберкульоз та отримали кваліфіковані інформаційні та профілактичні послуги. Про це йдеться на сайті благодійної організації.

Також соціальні працівники благодійної організації розповсюджували серед наркозалежних засоби індивідуального захисту. Діяльність реалізовувалась у межах впровадження соціального замовлення "Соціальна профілактика (вторинна)" у місті Канів.

"За час діяльності проект охопив 65 осіб (жителів міста), серед яких більшість пройшли тестування на ВІЛ, частина – на інші інфекції, які передаються статевим шляхом, на гепатит В та С. Також щомісяця медичний працівник БО "Від серця до серця" проводив скринінг на туберкульоз. Це важлива процедура, оскільки цільова група має великі ризики щодо захворювання на туберкульоз. Скринінг же допомагає звернути увагу на первинні симптоми та виявити хворобу на перших стадіях", – розповідає про перебіг проекту голова правління БО "Від серця до серця" Наталія Несват.

Тестування відбувалося в умовах Мобільної амбулаторії, яка дозволяє дотримуватися конфіденційності та забезпечує місце для тестування. Опісля тестування медичний працівник проводив консультування: щодо профілактики ВІЛ-інфекції, збереження репродуктивного здоров’я, мотивування до зміни поведінки на більш безпечну, консультування з питань замісної підтримуючої терапії.

По завершенню проекту БО "Від серця до серця" провели тестування серед клієнтів. Згідно опитування, 70 % клієнтів планують відвідувати групи самодопомоги й надалі, – 96,7% клієнтів задоволені кількістю наданих послуг.

"Клієнти зазначають, що момент підтримки з боку соціальних працівників є надзвичайно важливим, це дає їм можливість відчути себе не одинокими зі своїми проблемами. Важливим є те, що можна проговорити свої проблеми, отримати кваліфіковану консультацію, знайти вихід із ситуації, що склалася. Вони побачили можливість змінити свою поведінку на більш безпечну та розпочали втілювати це у своє життя. Позитивним моментом проекту також є те, що, завдяки злагодженій роботі соціальних працівників, було охоплено клієнтів більше ніж заплановано", – підсумовує Наталія Несват.

Механізм соціального замовлення був відпрацьований у рамках Пілоту "Сталість ВІЛ-послуг у Черкаській області", який реалізується за підтримки Проекту USAID Україна "Реформа ВІЛ-послуг у дії".

Як повідомляв сайт vikka.ua, волонтери з Черкащини відправили на Схід подарунки "під ялинку".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x