НовиниУ Кам’янці побудують сонячну електростанцію?

У Кам’янці побудують сонячну електростанцію?

-

- Advertisment -

Черкаська влада розпочала перемовини з іноземним інвестором щодо будівництва у Кам’янці сонячної електростанції. Потужність першого етапу проекту сягатиме 25 мВт, а за умови його успішної реалізації інвестор зацікавлений збільшити потужність до 100 мВт. Про це інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

Вчора голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко зустрівся з міжнародною компанією "HaniWells", яка готова інвестувати кошти в такий проект, та товариством "Чиста енергія – 2011", що впроваджує його.

Загальна вартість реалізації цього проекту сягає 800 мільйонів гривень. Електростанцію, яка працюватиме на сонячній енергії, хочуть звести на земельній ділянці площею 50 га на території колишнього цукрового заводу в Кам’янці. Планують створити до 40-а робочих місць.

– Нашу компанію цікавлять інвестиції в "зелену" енергетику, – сказав Власник компанії "HaniWells" Хані Аль-Саліх. – Сподіваюся, що наша компанія тут відчуватиме себе достатньо комфортно. У майбутньому, за умови що даний проект буде успішним, ми зможемо інвестувати більше коштів у розвиток регіону й цього напрямку альтернативної енергетики.

За словами співвласника компанії "Чиста Енергія – 2011" Юрія Марченка, для зарубіжних інвесторів нині ринок альтернативних джерел енергії став відкритим та прозорим.

Натомість очільник області запевнив компанію-інвестора в тому, що обласна влада зацікавлена в зарубіжних капіталовкладеннях і готова створити максимально сприятливі умови для якомога швидшого введення в експлуатацію такої електростанції.

– Це один із наших кроків, який дозволяє пришвидшити оформлення дозвільних документів та унеможливити зловживання чиновників, – зауважив Юрій Ткаченко. – Ми готові до діалогу й раді зустрічі з компанією, яка займається інвестиціями в галузі сонячної енергетики, – альтернативи, яка сьогодні потрібна Україні. Тим більше в умовах, коли держава взяла чіткий курс на позбавлення від енергозалежності.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

У Черкасах чоловік вбив знайомого, якого запросив пожити до себе

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно жителя Черкас, який вбив свого знайомого. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x