НовиниЧеркащинаУ Кам’янці митці з усієї країни створюють Сквер Героїв...

У Кам’янці митці з усієї країни створюють Сквер Героїв (ФОТО)

-

- Advertisment -

На Черкащині – історична подія. Днями до Кам’янки з’їхались митці з усієї країни, аби увіковічнити пам’ять героїв, які боролись за нашу незалежність. Кам’янська громада єдина в області подала два проекти на грант від Міністерства культури "Малі міста – великі враження" і успішно виграла його. Про це сайту vikka.ua розповів очільник освітнього департаменту Черкас, кам’янчанин та один із членів ініціативної групи, яка створювала проекти, Сергій Воронов.

"Сьогодні відбувається реалізація одного з цих проектів. Він включає у себе симпозіум скульпторів з різних куточків України. Наступним етапом буде пленер художників зі всієї країни, а потім ще й театральні вистави для містян", – каже Воронов.

Проект втілює Кам’янський державний історико-культурний заповідник. Це буде мистецький фестиваль "Кам’янська земля – край славетних героїв". Так, після симпозіуму скульпторів біля історичного музею буде створено Сквер Героїв. Мистецький об’єкт представлятиме собою галерею образів героїв-земляків, які мають відношення до Кам’янщини та своєю діяльністю наближали українську державність.

Пленер живописців увінчається проведенням презентації виставки портретів видатних героїв-земляків у картинній галереї Кам’янського заповідника.

Бюджет міністерського гранту становить близько півмільйона гривень за співфінансування ініціативної групи – 250 тисяч гривень.

"Інколи розумієш, що треба вкладати в глобальне, щоб після тебе щось на цій землі лишилось, – коментує Сергій Воронов. – Втілення цього проекту – це дуже знакова подія у сфері культурного життя всієї області, тому що близько 20 років нічого подібного не відбувалось".

Офіційне відкриття проекту – 14 жовтня, до Дня захисника України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині мати загиблого героя отримала відзнаку за подвиг сина.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x