НовиниЧеркасиУ інфекційній лікарні Черкас після ремонту відкрили відділення інтенсивної...

У інфекційній лікарні Черкас після ремонту відкрили відділення інтенсивної терапії (Фото)

-

- Advertisment -
chmr.gov.ua

Після капітального ремонту в Черкаській міській інфекційній лікарні, який тривав із серпня цього року, запрацював блок інтенсивної терапії.

У ньому облаштували шість реанімаційних ліжок, де рятують життя важких хворих. Поза тим, у будівлі утеплили фасад та замінили вікна. Кошти на це спрямували із міського бюджету, інформує пресслужба міськради.

Із роботою оновленого відділення 16 грудня ознайомились перший заступник міського голови Сергій Тищенко, секретар міської ради Юрій Тренкін разом із директором департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Всеволодом Кульчиковським. У яких умовах працює медичний персонал та які виклики постають перед ними, посадовцям розповіла головний лікар Світлана Волгіна.

За словами головної лікарки Світлани Волгіної, загалом у інфекційну лікарню одночасно госпіталізувати зможуть 75 пацієнтів. На сьогодні тут перебуває 62 хворих, ще 10 – чекають результатів ПЛР-тестування.

«Розпочала працювати в цій лікарні ще 92-ому році, тоді відділення інфекційної реанімації Черкаси не мали. Хворі, які потребували реанімаційної допомоги, лежали в обласній, у 3-ій, в районах. Нам вкрай був необхідний такий структурний підрозділ, – розповіла Світлана Ігорівна. – Нинішня ситуація із коронавірусом підтвердила, що ми не можемо обходитися без такого відділення. Ми почали ремонт, але й продовжували прийом пацієнтів».

Реанімаційні палати обладнали апаратами штучної вентиляції легень, моніторами спостереження за пацієнтами, кисневими концентраторами.

«Це обладнання, без якого не може існувати реанімаційне відділення, – коментує Світлана Волгіна. – Сюди потрапляють хворі з порушенням вітальних функцій, тобто з порушенням дихання, падінням артеріального тиску, гомеостазу. Водночас, щоб спостерігати за станом пацієнта, медичний персонал перебуває безпосередньо біля ліжка хворого. Ми загалом чергуємо 24 години на добу».

За словами головної лікарки інфекційної лікарні, цього року завдяки фінансуванню із міського бюджету їм вдалося придбати апарати ШВЛ, мобільну рентгенівську систему, дефібрилятор, пульсоксиметри, аналізатор показників критичних станів, УЗД-апарат, ларингоскоп, електрокардіограф, стерилізатор, шприцевий насос, монітори пацієнта. Нині очікують автоматичний аналізатор крові.

Інфекційна лікарня отримала 121 концентратор кисню високого та низького тиску. До кінця року очікується постачання ще 35 кисневих концентраторів.

Нагадаємо, наразі в обласному центрі продовжують готувати до відкриття тимчасовий ковідний госпіталь у будівлі пологового будинку. Це дозволить розгорнути додаткові ліжка для хворих, які потребують госпіталізації.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Всеволод Кульчиковський, тут завершили облатування електричної мережі в усій будівлі. На четвертому поверсі вже монтують кисневі розетки (тільки на ньому відкриють 20 ліжок). Водночас, на цьому ж поверсі встановлюють меблі, триває закупівля медикаментів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у тимчасовому госпіталі для хворих із Covid-19 завершують роботи із підведення кисню.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x