НовиниЧеркащинаУ Гідрометцентрі повідомили, коли на Черкащині потепліє 

У Гідрометцентрі повідомили, коли на Черкащині потепліє 

-

- Advertisment -

На Черкащині тримаються різдвяні морози. На водоймах починається льодостав. Чи зміниться погода в Черкаській області на цьому тижні, пояснив Віталій Постригань, керівник обласного гідрометцентру. 

погода

У минулі вихідні морози охопили більшу частину України. Найсильнішими вони були на півночі та сході України, що обумовлено близькістю арктичного антициклону, який переміщувався зі Скандинавії на центральну ерефію. На півночі Сумської області зафіксовано 25º морозу, в Полтавській та Харківській областях 15-20º морозу. В той же час із заходу розповсюджував тепле атлантичне повітря великий за розмірами циклон, який значно «розбавив» холод у західній частині України. Вже починаючи з Вінниці до Львова спостерігалися морози не більше 4-6º, а найтепліше, 0+2º було в Закарпатті.

На Черкащині найсильніші морози зафіксовані у східній частині регіону. 9-11º нижче нуля зафіксовані в Чигирині, Золотоноші, Каневі, а найслабші 4-6º морозу – в Умані та Жашкові. Середньодобова температура повітря 6-9º морозу, що на 3-6º нижче кліматичної норми. Такі помірні морози зумовили початок льодоутворення на водоймах області.

До речі, на Кременчуцькому водосховищі спостерігаються низькі рівні води. Проте, це не найнижче значення для цього періоду. У 1996, 1997, 1998 та 2000 роках реєструвалися рівні води навіть на 1 метр нижче цьогорічних показників. До того ж, з початку року розпочалося поступове наповнення водосховища, і рівень води вже зріс на 32 см.

Що ж до показників температури повітря, різдвяне похолодання досягло апогею, і далі буде тепліше.

10-12 січня періодичні невеликі опади, у вигляді снігу та мокрого снігу на фоні 2-7º морозу. На дорогах ожеледиця. Відчуття холоду додаватиме поривчастий вітер 15-18 м/с.

За попередніми оцінками, 13-15 січня тепле та вологе повітря з Атлантики підвищить температуру до 0-2º тепла, зумовить опади у вигляді  мокрого снігу. Вітер поступово стихатиме.

Читайте також:

На Черкащині фіксують зниження захворюваності на грип та ГРВІ

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x