НовиниЧеркащинаУ газові махінації втрутилася Велика палата Верховного суду України,...

У газові махінації втрутилася Велика палата Верховного суду України, – Анатолій Нужний

-

- Advertisment -

Протягом останніх 6 місяців найголосніші чвари, обурення, суперечки та махінації відбувалися навколо газового питання. Спочатку боролися за адекватні тарифи, потім відвойовували опалення своїх будинків цілі міста України, а виявляється й до цих пір газові монополісти на місцях примудряються "нагріти" українців. Та, на жаль, не теплими батареями, а додатковими витратами, покладеними на споживача за встановлення газових лічильників.

Лічильники газу для побутових споживачів мають встановлювати облгази. Вартість закладена у тарифі на газопостачання. Саме це, за вимогою та непохитною позицією політичної партії "Наш край" підтвердив своєю постановою Верховний суд України: встановлення газових лічильників повинно відбуватися виключно за рахунок постачальників палива – облгазів. Остаточно закрити питання тепер повинен Уряд, забезпечивши жорстким контролем виконання даного рішення суду, повідомляє пресс-служба партії. 

"Наш край" опікується газовим питанням вже протягом року. І керівництвом партії, і народним депутатом України Сергієм Шаховим, і обласними осередками та кожним українцем, який висловив свою громадянську позицію під час збору підписів за недопущення підняття тарифів, зроблені відповідні кроки, – зазначає голова Черкаської обласної організації політичної партії "Наш край", член виконкому партії Анатолій Нужний. – Час від часу мені доводиться чути коментарі деяких скептиків щодо проведених нашою політичною силою дій. Нібито, все це лише яскраві піар-акції! Не буду вкотре перераховувати весь перелік законопроектів і постанов, поданих на розгляд Верховної Ради України представниками "Нашого краю", та для спростування ще існуючих сумнівів, зазначу – рішення Верховного суду України щодо встановлення лічильників облгазами – результат боротьби "Нашого краю" за конституційні права та інтереси громадян". 

За словами політика, згідно з рішенням суду, відмова встановлювати індивідуальні лічильники порушує права споживачів та суперечить вимогам Законів України "Про захист прав споживачів" та "Про житлово-комунальні послуги".

Суд також наголосив, що обов’язок встановлення лічильників газу для населення покладений на суб’єкт господарювання, у даному випадку – на газорозподільну станцію або облгаз.

"Виходить, що облгази протягом років відверто та незаконно наживалися на добросовісних споживачах, примушуючи нас встановлювати лічильники самостійно, – обурюється Анатолій Нужний. – І в результаті: непомірне збагачення монополістів ціною зубожіння народу!"

Партія "Наш край" закликала Уряд негайно забезпечити виконання рішення Верховного суду України та зобов’язати облгази встановлювати індивідуальні лічильники газу. А також запровадити суворий дедлайн для облгазів щодо завершення встановлення лічильників у кожну квартиру та змусити відповідальних за факт незаконних дій сплатити штрафи. 

Як повыдомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат запропонував списати із балансу СУБів багатоквартирні будинки. 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині правоохоронці затримали злочинця, який підпалив обладнання на залізниці

Зловмисник вчинив підпал релейної шафи, яка відповідає за роботу світлофорів на коліях. За це йому загрожує до 10 років...

Учні черкаських шкіл здобули нагороди на міжнародному фестивалі інженерії, науки та технологій

У період з 22 по 28 березня в місті Махдія (Туніс) відбувся міжнародний фестиваль інженерії, науки та технологій під...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x