НовиниУ французів наполеонівські плани щодо Черкас: придивляються до сміття

У французів наполеонівські плани щодо Черкас: придивляються до сміття

-

- Advertisment -

20 грудня представники французької компанії "Бетен Енженьєрі" презентували свої плани щодо подальшої діяльності у Черкасах. Наразі на території КП "ЧЕЛУАШ" вони проводять морфологічний аналіз сміття. Вже за результатами аналізу вони мають визначити, який завод з утилізації та переробки відходів потрібен Черкасам.

"Першим етапом нашої роботи є аналіз структури сміття, яке генерується у місті. Ми відбираємо зразки із різних районів міста. Місто ми умовно поділили на чотири сектори: багатоповерхівки, приватний сектор, зона центру і зона промислових об’єктів. Протягом тижня ми відбиратимемо звідти сміття і аналізуватмемо його", – розповідає представник компанії Мішель Форже.

У процесі аналізу сміття сортуватиметься на 13 категорій, що дозволить детально вивчити можливі шляхи вирішення проблеми. За результатами аналізу буде здійснено техніко-економічне обґрунтування і запропонований проект із управління відходами для Черкас, який у подальшому можна імплементувати в області та інших містах України.

"Ми не можемо знати, яким буде результат аналізу, а тому і не загадуємо, яким буде проект: чи це буде сміттєпереробний завод, чи сміттєспалювальний завод, чи полігон твердих побутових відходів з опцією добування біогазу", – зазначає Мішель Форже.

Доки невідома концепція заводу і його розміри, французи не можуть назвати і вартість його будівництва. Припускають, опираючись на кількість населення, що це близько кількох десятків мільйонів євро. Вони визнають: такий проект потребує значних фінансових інвестицій.

Що ж до самої компанії, то, за словами її представників, на ринку України вони працюють двадцять років. Про свої досягнення вони говорять не дуже переконливо. Називають проекти із сонячної та вітряної енергетики у Херсонській та Одеській областях та проект котельні на біомасі на Хмельниччині.

У свою чергу заступник директора департаменту житлово-комунального комплексу міськради Андрій Наумчук зауважує: завод без громадського обговорення ніхто будувати у Черкасах не буде.

"Якщо це буде сміттєпереробний завод, то місце, в якому його можна буде побудувати ухвалюватиме міська рада, але на підставі громадських обговорень. Треба дочекатися результатів аналізу", – додає чиновник. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, на канівське сміттєзвалище несанкціоновано вивезли сміття зі Львова.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x