НовиниКриміналУ двох районах на Черкащині виявили гори невідомого сміття...

У двох районах на Черкащині виявили гори невідомого сміття (Фото)

-

- Advertisment -

На земельних ділянках у Городищенському та Звенигородському районах екологи виявили невідому суміш сірого кольору.

Збитки, завдані земельним ресурсам, склали понад 4 мільйони гривень. Про це у Facebook повідомив начальник Управління екологічного нагляду Черкащини Олександр Позняков.

Так, реагуючи на звернення громадян щодо завезення відходів на територію колишнього Городищенського цукрорафінадного заводу, екоінспектори виїхали на місце події.

У ході обстеження виявлено, що на трьох земельних ділянках знаходиться невідома суміш сірого кольору. Відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрані проби ґрунту та здійснені заміри, складений акт відбору проб.

Як результат, розрахунок розміру завданої державі шкоди, внаслідок засмічення земельної ділянки становить 3 922 695 млн.грн., а розрахунок розміру завданої державі шкоди внаслідок забруднення земельної ділянки становить 389 363,8 тис.грн. (триста вісімдесят дев’ять тисяч триста шістдесят три гривні вісімдесят копійок).

Також ідентичну ситуацію зафіксовано за розглядом звернення стурбованих громадян щодо розміщення відходів картонної фабрики місцевим фермером на території села Водяники Звенигородського району.

Держекоінспектори у присутності начальника відділу земельних ресурсів ЖКГ та благоустрою Водяницької об’єднаної територіальної громади провели обстеження чотирьох земельних ділянок, які знаходяться у комунальній власності Водяницької ОТГ.

За результатами встановлено, що вказані земельні ділянки (бувші силосні ями) засипані невідомою сумішшю сірого кольору, глибиною 2 метра та вкриті зверху шаром землі. Відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрані проби ґрунту та здійснені заміри, складений акт відбору проб.

Крім того, проведено розрахунки розміру завданої державі шкоди, заподіяної внаслідок засмічення земельних ділянок, яка становить 366 505 тис.грн. (триста шістдесят шість тисяч п’ятсот п’ять гривень).

Державною екологічною інспекцією Центрального округу підготовлено та направлено матеріали до Звенигородського та Городищенського відділів поліції ГУНП в Черкаській області для приєднання до матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні порушеному за фактом забруднення та засмічення землі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині зловмисники викрали будматеріали з нової амбулаторії.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x