НовиниУ двох черкаських магазинах МК "М’ясний" виявили сальмонелу

У двох черкаських магазинах МК "М’ясний" виявили сальмонелу

-

- Advertisment -

Фахівці управління Держпродспоживслужби м. Черкаси провели розгляд скарги щодо грубих порушень санітарних норм і правил та неналежну якість продукції, яка реалізується у двох магазинах МК "М’ясний", що в м. Черкаси. Йдеться про магазини на бульварі Шевченка (зупинка "Новопречистенська") та вулиці Сумгаїтській, 39. Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Нагадаємо, курятиною, придбаною в черкаському магазині, отруїлася жителька Чигирина. Після споживання м'яса вона потрапила до інфекційного відділення районної лікарні. Медики поставили діагноз – сальмонельоз. Після інциденту постраждала звернулася в управління держспоживслужби Черкас iз проханням перевірити мережу магазинів на якість продукції.

"У ході розгляду звернення було проведено комплексне обстеження цих магазинів та взято проби продукції та змиви з обладнання, які  після проведеного лабораторного дослідження показали наявність бактерій родини Salmonella", – повідомили у Держпродспоживслужбі.

Під час обстеження була виявлена низка порушень санітарного законодавства при реалізації сирого м’яса та готових м’ясних виробів, а саме: перевищення асортименту та кількості продукції, що реалізується, можливостям магазинів, порушення правил товарного сусідства в холодильних вітринах, порушення правил миття та дезінфекції торгового обладнання, відсутність дезінфекційних засобів та недотримання санітарного режиму, правил зберігання спецодягу.

У зв’язку з відсутністю документів про якість та безпечність продукції, що реалізується в магазині, фахівцями служби запропоновано зняти з реалізації близько 70 найменувань продукції, яка була утилізована добровільно власником м’ясного магазину, а також складено припис по усуненню недоліків та притягнуто до адміністративної відповідальності приватного підприємця.

"Підприємство взяло до уваги зауваження та провело позапланове миття та дезінфекцію обладнання і приміщення", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаських освітян перевірять, чи не підроблені у них медичні книжки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Чигирині невідома особа викрала з клумби кущі квітів

Сьогодні, 18 травня, невідомий зловмисник близько четвертої години ранку поцупив з клумби кущі квітів. Про це повідомляє пресслужба Чигиринської...

У Черкасах зіткнулися два авто, водія Mitsubishi госпіталізували

ДТП сталася вчора близько 13:30 години у Черкасах. 76-річного водія Mitsubishi  госпіталізували. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x