додому Новини Черкащина У дорожній пастці: ожеледиця паралізувала рух транспорту на Черкащині (ФОТО)

У дорожній пастці: ожеледиця паралізувала рух транспорту на Черкащині (ФОТО)

0

Ранок 29 листопада видався для водіїв справжнім випробуванням. Сильна ожеледиця суттєво ускладнила рух у кількох районах області, найбільше постраждали Золотоніський та Канівський райони. Про наслідки дізнавався кореспондент vikka.ua.

Слизька дорога не дозволила міським та приміським маршруткам виїхати з автобусного парку в місті Золотоноша. Усі намагання подолати слизький підйом закінчилися невдачею, тому деякі ранкові рейси були скасовані.

"Повідомлення про формування ожеледиці отримали близько п’ятої ранку. Одразу почали збирати людей і посипати найбільш аварійні ділянки – підйоми та перехрестя, – розповідає головний комунальник Золотоноші Олександр Флоренко. – Навіть на оброблених дорогах через мінусову температуру під водою та піщано-сольовою сумішшю утворилася крижана кірка. Така ситуація на всьому Лівобережжі. На дорогах за межами міста чимало ДТП".

За словами Олександра Флоренка, близько шостої ранку деякі рейси, що їхали із Черкас в сторону Золотоноші, через ожеледицю розверталися назад. Особливо складна ділянка була на підйомі в селі Деньги: туди не могли заїхати ні легкові машини, ні маршрутки. А на хуторі Згар відстоювалися до десятка фур, оскільки водії не змогли їхати у складних погодних умовах.

Фото Олександра Флоренка

Щоб убезпечити рух, місцеві владці разом з поліцією навіть вирішили обмежити рух вантажного транспорту по місту, доки не спрацює піщано-сольова суміш.

Ще один рейсовий автобус, що рухався за маршрутом "Черкаси-Ковтуни", застряг на слизькій ділянці золотоніської траси та заблокував рух автотранспорту. Як повідомив речник Управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко, автобус витягували із узбіччя за допомогою лебідки рятувальники, які приїхали на місце пригоди. Унаслідок пригоди ні водій, ні пасажири не постраждали.

Аналогічна подія сталася у Каневі: вантажний автомобіль "Volvo" перекрив рух транспорту на одній із вулиць. Визволити із пастки вантажівку допомогли місцеві ДСНСівці.

УДСНС області

Також через ожеледицю на Канівщині, поблизу села Грищенці зіткнулися дві вантажівки. Внаслідок пригоди постраждали обидва водії, отримавши травми різного ступеня тяжкості. Одного з них внаслідок зіткнення затисло в кабіні, тож рятувальникам довелося вивільняти його за допомогою спецобладнання. 

УДСНС області

Складна ситуація на автошляхах виникла, навіть незважаючи на роботу дорожників. За даними прес-служби САДу в Черкаській області, ще із ночі на дороги виїхала снігоприбиральна техніка. Усього працювали 34 одиниці техніки та понад півсотні працівників. У 9-ти районах області на обробку доріг було витрачено більше 300 тонн протиожеледної суміші.

"У першу ожеледицю завжди є проблеми. В такий період є багато причин ДТП, – говорить начальник сектору безпеки дорожнього руху УПП місті Черкаси Анатолій Милостян. – Окрім замерзлих доріг, водії виїжджають на літній гумі, також не можуть звикнути до швидкості їзди".

Він додав, що одними з найнебезпечніших ділянок у таку негоду є район села Софіївка та оновлена ділянка дамби в районі села Благодатне (колишня Чапаєвка).

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах легковик перекинув вантажівку із хлібом.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version