додому Новини Черкащина У Долині троянд відбувся міжнародний кінологічний чемпіонат (ФОТО)

У Долині троянд відбувся міжнародний кінологічний чемпіонат (ФОТО)

0

9 вересня у Черкасах спритні та кмітливі собаки змагались на чемпіонаті України з аджиліті – "Cherkasy Open Agility". Про це повідомляє видання "Нова Доба".

Аджиліті – це міжнародний кінологічний вид спорту, в якому спортсмени з собаками долають перешкоди за умови певної послідовності.

Уже четвертий рік поспіль у Черкасах проходять ці змагання. Цього року свої вміння демонстрували 76 учасників із усієї України. Географія заявок на участь: Суми, Харків, Київ, Маруполь, а також представники з Черкас.

Головний і єдиний суддя на чемпіонаті – Антон Кудрін. Чоловік родом із Росії, там оцінював дуже багато змагань, а із 2014 року оцінює подібні змагання на міжнародному рівні, зокрема і в Україні. Черкаси чоловік відвідує уперше, проте з більшістю учасників знайомий давно, адже мав змогу оцінити їхні вміння на попередніх міжнародних змаганнях, що відбувалися в інших містах України.

Організувати таке спортивне свято для собак та їх власників взялася Черкаська філія Всеукраїнської федерації кінологічного спорту.

"Аджиліті у Черкасах існує ще із 2005 року, проте всеукраїнський масштаб змагання мають лише останні чотири роки, а саме чемпіонат України з аджиліті проводимо вже вдруге", – розповідає організатор чемпіонату, керівник Черкаської філії Всеукраїнської федерації кінологічного спорту Олександр Толстопят.

Олексій Іванов із Майєю Плісецькою (так звати 4-річну напарницю чоловіка) прибули до Черкас із Маріупольського відділення Всеукраїнської федерації кінологічного спорту. На змагання до нашого міста приїздять часто – це вже третя така поїздка. Порода у Майї – короткошерстий фокстер’єр. Виступає у категорії "міні" – це песики до 33 см довжиною.

"Для нас – це весела гра, яка дуже до вподоби нашому песику та й усій нашій родині. Я її підтримую, треную двічі на тиждень, їздимо на спеціальну тренувальну базу. Це для нас стало вже стилем життя, – каже Олексій. – Ми маємо багато нагород обласного рівня, а також торік потрапили до списку чемпіонів України у своїй ростовій категорії".

Окрім змагань для учасників та гостей дійства підготували дитячу зону відпочинку, де малюки мають змогу позмагатися у своїх вміннях малювати, та тематичну фотозону.

Як повідомляв сайт vikka.ua, службові пси показали черкаським дітям свої вміння.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version