НовиниЧеркащинаУ Долині троянд відбувся міжнародний кінологічний чемпіонат (ФОТО)

У Долині троянд відбувся міжнародний кінологічний чемпіонат (ФОТО)

-

- Advertisment -

9 вересня у Черкасах спритні та кмітливі собаки змагались на чемпіонаті України з аджиліті – "Cherkasy Open Agility". Про це повідомляє видання "Нова Доба".

Аджиліті – це міжнародний кінологічний вид спорту, в якому спортсмени з собаками долають перешкоди за умови певної послідовності.

Уже четвертий рік поспіль у Черкасах проходять ці змагання. Цього року свої вміння демонстрували 76 учасників із усієї України. Географія заявок на участь: Суми, Харків, Київ, Маруполь, а також представники з Черкас.

Головний і єдиний суддя на чемпіонаті – Антон Кудрін. Чоловік родом із Росії, там оцінював дуже багато змагань, а із 2014 року оцінює подібні змагання на міжнародному рівні, зокрема і в Україні. Черкаси чоловік відвідує уперше, проте з більшістю учасників знайомий давно, адже мав змогу оцінити їхні вміння на попередніх міжнародних змаганнях, що відбувалися в інших містах України.

Організувати таке спортивне свято для собак та їх власників взялася Черкаська філія Всеукраїнської федерації кінологічного спорту.

"Аджиліті у Черкасах існує ще із 2005 року, проте всеукраїнський масштаб змагання мають лише останні чотири роки, а саме чемпіонат України з аджиліті проводимо вже вдруге", – розповідає організатор чемпіонату, керівник Черкаської філії Всеукраїнської федерації кінологічного спорту Олександр Толстопят.

Олексій Іванов із Майєю Плісецькою (так звати 4-річну напарницю чоловіка) прибули до Черкас із Маріупольського відділення Всеукраїнської федерації кінологічного спорту. На змагання до нашого міста приїздять часто – це вже третя така поїздка. Порода у Майї – короткошерстий фокстер’єр. Виступає у категорії "міні" – це песики до 33 см довжиною.

"Для нас – це весела гра, яка дуже до вподоби нашому песику та й усій нашій родині. Я її підтримую, треную двічі на тиждень, їздимо на спеціальну тренувальну базу. Це для нас стало вже стилем життя, – каже Олексій. – Ми маємо багато нагород обласного рівня, а також торік потрапили до списку чемпіонів України у своїй ростовій категорії".

Окрім змагань для учасників та гостей дійства підготували дитячу зону відпочинку, де малюки мають змогу позмагатися у своїх вміннях малювати, та тематичну фотозону.

Як повідомляв сайт vikka.ua, службові пси показали черкаським дітям свої вміння.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

«Кожна жінка — богиня»: у Черкасах презентували арт-проєкт «Венера»

Черкаський художній музей презентує арт-проєкт заслуженого художника України Максима Гладька — «Венера». Про це повідомляють на сторінці музею. Венера —...

«Подаруй світло Харкову»: на Черкащині вже підготували перший транш підтримки

«Подаруй світло Харкову». Вантаж під такою назвою формують на Черкащині. Область долучилася до підтримки незламного Харкова, який щодня потерпає...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x