НовиниЧеркащинаУ «Дії» з’являться сертифікати для дітей та для тих,...

У «Дії» з’являться сертифікати для дітей та для тих, хто видужав від COVID

-

- Advertisment -

Два нові види СOVID-сертифікатів: дитячі та бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів запустили у додатку «Дія». Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Наразі протестувати ПЛР-тести можна з чотирьох лабораторій, які під’єднані до електронної системи охорони здоров‘я (ЕСОЗ), —  ДІЛА, Ескулаб, Смартлаб та Дніпролаб.

Дітям від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини, батьки можуть згенерувати COVID-сертифікат у застосунку Дія. Для цього одному з батьків потрібно зайти в Дію і додати свідоцтво про народження дитини. Перш ніж додавати сертифікат, переконайтеся, що у вас на смартфоні встановлена остання версія Дії. А з 14 років підлітки можуть самостійно авторизуватися в Дії за допомогою чипа NFC на ID-картці або біометричному паспорті. Як згенерувати сертифікат — дивіться у відеоінструкції.

Крім того, під час брифінгу анонсували запуск цифрових COVID-сертифікатів про одужання. Найближчим часом вони також з’являться у застосунку та на порталі Дія.

«На сьогодні у нас понад 400 тисяч українців хворіють на COVID-19. Для них ми запускаємо новий вид документу — цифровий COVID-сертифікат на підставі одужання. Згенерувати його можна на 15 день від дня встановлення діагнозу, в застосунку Дія або на порталі. Термін його дії 90 днів, він буде підставою для вільного пересування у “червоному” рівні епіднебезпеки», — підкреслила заступниця Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

За даними міністерства, COVID-сертифікатами в «Дії» користуються вже понад 5 млн українців. Лише за останній тиждень згенерували понад мільйон.

Як повідомляла раніше vikka.ua, Процес отримання COVID-сертифікату в «Дії» змінився

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x