додому Новини Черкащина У день виборів відомі гумористи розпочали з Черкас великий тур країною

У день виборів відомі гумористи розпочали з Черкас великий тур країною

0

Виконали громадянський обов’язок на виборчій дільниці, опісля – на всі 100 виклались на сцені. Так пройшов день виборів, 31 березня, для артистів першого україномовного гумор-шоу "Вар’яти" під керівництвом Сергія Притули. За лаштунками місцевого палацу культури, де виступали гумористи, побували й журналісти сайту vikka.ua. Чи були складнощі при зміні місця голосування, чи є життя поза "Вар’ятами", чим запам’ятовуються артистам Черкаси – про це та багато іншого розповів нам найхаризматичніший і найголосистіший представник гумористичної команди – Володимир Жогло. 

Проголосували без черг і бюрократії

Перед концертом артисти навідались до приміщення черкаської філармонії. Там саме була розміщена одна з виборчих дільниць. До слова, саме цей гумористичний колектив для багатьох став прикладом громадянської відповідальності: артисти заявили, що збираються тимчасово змінити місце голосування на Черкаси. Адже саме звідси 31 березня починають свій великий тур Україною, однак не хочуть, щоб їхні голоси пропадали. І усіх, хто цього дня буде далеко від місця реєстрації, заохочували скористатись своїм законним правом вибору. Необхідну процедуру зміни, кажуть, пройшли заздалегідь, а не в останній день.

Відтак черг і бюрократичних клопотів вдалось уникнути. 

Facebook / Сергій Притула

Про намір голосувати у Черкасах "Вар’яти" оголосили більш ніж за місяць до свого приїзду. Тому в день виборів побіля філармонії від ранку чергували не лише різні спостерігачі за виборчим процесом, але й охочі побачити "зірок" наживо, просто "в народі". Втім, Володимир Жогло переконує: ті черкасці, з якими зустрілись на дільниці, були надзвичайно привітними, щирими і без краплі нав’язливості.

Тим часом, у "Вар’ятах", каже, повна демократія і свобода вибору. Між колегами не було жодних політичних суперечок чи агітування один одного за когось із кандидатів.

"Якщо чесно, я навіть не знаю, за кого хлопці голосували. Адже ми всі дорослі люди і кожен має своє бачення подій майбутнього, – розповідає Володимир. – Ми хоч і гумористи й можемо все у сміх перевести, але саме до цього питання ставимось дуже серйозно". 

 

Коли у "вар’ята" вихідний

І якщо на турботу про майбутнє країни артисти можуть виділити час, то з відпочинком у них все не так райдужно й легко. Після концерту в Черкасах попереду в шоуменів – ще 25 міст і майже три десятки концертів, тому робочий графік мають максимально щільний. Однак вже ближче до Великодня сподіваються зробити кілька святкових вихідних, аби зустрітись з найріднішими.

"Традиційно ці дні у нас пов’язані виключно з родиною. Ми всі роз’їжджаємось до своїх мам і тат, сестер і братів, племінників і похресників. Адже не так часто ми можемо це зробити. В мене, наприклад, один з похресників у Рівному живе і я його не бачив вже більше року. От якраз у великодні вихідні я зможу вирватись, щоб побачитись з моїм маленьким Сашкою", – з посмішкою ділиться планами гуморист.
 

Святкувати ж планує у батьків, у рідному містечку Млинів, що на Рівненщині. Звідти, до слова, ще два члени колективу: сценічні "напарники" Жогла Валентин Сергійчук та Сергій Полупан. Кажуть, бувають там занадто рідко, тому подібні святкові здибанки з родичами намагаються влаштовувати, як тільки випадає нагода.

В перервах між концертною діяльністю "Вар’яти" відпочивають із задоволенням і "по-людськи", без зайвого шику. Приміром, Володимир Ковцун – мисливець. А Віталій Тильний – запеклий рибалка: ходить на хижака і має до риболовлі спортивний інтерес і величезний азарт. Любить рибалити і Володимир Жогло. Однак – спокійно, в очікуванні риби. Тому встиг поділитись з нами й своїми рибацькими "секретами":

"Сісти десь в очереті, щоб все було спокійно, і чекати ту намулисту рибу, поки вона хапнеться за гачок! На ляща люблю ходити. То специфічна риба, до неї треба мати терпіння! Але коли ти вже її вловив, – спокійно, на себе, акуратно, півтяги, не рвеш…" 
 

Недавній непоганий, однак, не найбільший улов – лящ у понад кілограм вагою. 

Музика поза "Вар’ятами"

Володимир Жогло – голос гумор-шоу "Вар’яти". І не просто голос, а й автор дотепних і життєвих пародій – коротких пісенних мініатюр, які виконує разом із гітаристом Сергієм Полупаном. Глядачі звикли саме до такого веселого його амплуа, однак, виявляється, Володимир пише й власну, серйозну, музику. Його творчий доробок вже на стільки великий, що він планує запустити власний проект. Однак – коли знайде на це час поміж концертами й зйомками "Вар’ятів".

"Якби я мав хоч один вільний місяць, то я би вже мав якийсь напрацьований, записаний музичний матеріал. І вже би міг його виставляти навіть в Мережу, щоб оцінити за реакціями, чи в правильному я напрямку рухаюсь", – ділиться планами артист.
 

Стиль, у якому працює, класифікувати не береться, адже нині в музиці спостерігає несподівані поєднання напрямків:

"Є гурти зараз, які грають, як я кажу, "гранж-кор-реггі" (сміється, – авт.). Я ж граю те, що мені по духу. А мені по духу якісь фанкові речі. Але те, о я пишу, дуже відрізняється від того, що я слухаю в плані музики. Бо я люблю послухати хороший нью-метал".
 

"Черкаси – наповнені світлом"

А поки серйозна музика Жогла залишається в планах, іскрометний та стильний український гумор від нього та його колег підривають концертні зали по всій країні. Черкаси традиційно зустріли "Вар’ятів" повним залом, сміхом і оваціями. 

Артист же тепло згадує не лише крайні концерти, а й своє перше знайомство з нашим містом у 2007. Тоді приїздив сюди у складі команди КВК і першим враженням став… пам’ятник варенику біля готелю, де жили гумористи.

"Але завжди Черкаси мені запам’ятовуються тим, що тут багато світла – не знаю чого. Коли б ми не приїхали, в яку пору року, – ваше місто завжди якесь яскраве і привітно зустрічає. Мені подобається, що тут, біля палацу культури, завжди дуже багато активної молоді. Хлопці катаються на роликах і скейтах. І це дуже вселяє надію в те, що молодь не займається дурницями і якось розвивається у фізичному плані – і це дуже добре. Тут, на цій світлій площі, дуже багато зосереджено матусь з дітьми. Тим і запам’ятовуєтесь: ви даєте можливість думати, що все буде добре!"
 

Як повідомляв сайт vikka.ua, до жіночого свята відомі черкащани поділились чоловічими секретами. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version