додому Новини Черкащина У Червоній Слободі зі скандалами проголосували за ОТГ (ФОТО)

У Червоній Слободі зі скандалами проголосували за ОТГ (ФОТО)

0

18 березня в Червоній Слободі Черкаського району відбулося громадське обговорення входження одного з найбільших сіл країни в ОТГ, повідомляє "Кропива".

Після кількагодинного обговорення зі скандалами та взаємними звинуваченнями учасників, за утворення ОТГ з центром в Червоній Слободі проголосувало понад 300 осіб, кілька десятків проголосувало проти. До об'єднаної громади попередньо мають увійти Червона Слобода (центр громади), села Хутори, Вергуни та Нечаївка.

Початок громадського обговорення було призначено на 13.00. Однак на цей час більшість місць у залі місцевого будинку культури були вже зайняті ще з 11 години (як говорили окремі жителі села зазделегідь мотивованими за утворення громади). Біля приміщення утворилися величезні черги, багато з бажаючих зареєструватися та взяти участь в обговоренні розверталися і йшли геть.

Процес реєтрації тривав, в цей же час тривало і обговорення, для того щоб частина людей які знаходилися на вулиці в ході обговорення увімкнули колонки.

Сама реєстрація являла собою просто запис паспортних даних у реєстраційний лист, жодні мандати для голосування не видавалися.

Коли відбувалося голосування по єдиному варіанту об'єднання, голосували руками як присутні в залі так і в суміжних приміщеннях. Достовірність та точність голосування в таких умовах викликає неабиякий сумнів.

Під час обговорення слово мала і відставлена нещодавно сільський голова Зінаїда Михайленко. Її відставили більшість депутатів нібито за небажання створювати ОТГ. За її словами, такий вчинок вчинила група з осіб в змові з депутатами. Вона стверджувала, що питання об’єднання варто вивчати і напрацювати рішення з цього приводу, але без впливу сторонніх до громади осіб.

"На сьогодні сільська рада Червоної Слободи є спроможною, ви це бачите по результатах роботи на об’єктах соціальної сфери. З певною частиною людей попрацювали і ввели в оману, що я проти об’єднання і нібито за об’єднання з Черкасами. Це далеко не так, бо саме з ініціативи сільської ради ще в минулому році проводилося опитування громадської думки і тоді 90% жителів сказали, що не хочуть об’єднуватися з обласним центром. Сьогодні група осіб ввели людей в оману, що нібито буде насильницьке приєднання до Черкас, якщо ми не створимо ОТГ. На сьогодні говорити про такі наслідки безпідставно. Потрібно вивчати можливість створення ОТГ, але не можуть приймати рішення за 10 тис. населення 328 осіб яких зареєстрували і які прийшли раніше. Можливо потрібно навіть не раз зібратися, але організовано і продумано, щоб всі бажаючі мали висловити свою думку, а не на догоду вузькому колу осіб", – зазначила під час виступу Зінаїда Миколаївна.

За час перебування на зборах ми опитали до пів сотні учасників зібрання. Однозначною відповіддю було небажання об'єднання в будь-якому випадку з Черкасами. Створення ОТГ з іншими селами в більшості люди підтримували, але насамперед через страх приєднання саме до Черкас. 

Опоненти сільського голови серед аргументів створення ОТГ саме в такому форматі називали збільшення фінансового ресурсу громади та лякали можливим насильницьким приєднанням до Черкас, наводячи приклад приєднання села Дахнівка (нині мікрорайон Дахнівка). 

Окремі жителі села вже після голосування висловлювали претензії депутатам сільради які проголосували за усунення з посади голови та вимагали пояснень чому юридичним супроводом зборів займається адвокат Сергій Гартінгер, який фігурував у кількох розслідуваннях ЗМІ.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащани невдоволені діями голів об’єднань.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version