НовиниЧеркащинаУ Черкаському хоспісі облаштували лише 10 ліжок для 6...

У Черкаському хоспісі облаштували лише 10 ліжок для 6 тисяч хворих (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Шість тисяч невиліковно хворих на Черкащині потребують догляду. Ані персоналу, ані медичної апаратури – лише 10 ліжок. Це все, що поки мають у Черкаському хоспісі, йдеться в сюжеті 5 каналу.

На облаштування Центру паліативної допомоги у Черкасах чекали упродовж 20 років. Цьогоріч на базі обласного онкодиспансеру хоспіс відкрили. Проте коштів вистачило лише на одне відділення на 10 ліжок.

"За рахунок резервів у самому закладі знайшли можливість укомплектувати функціонування десяти ліжок", – зазначив заступник головного лікаря Черкаського обласного онкологічного диспансеру Володимир Карбівничий.

Поки ж у Центрі бракує обладнання та персоналу. Медсестра Надія Кутас опікується шістьма невиліковними пацієнтами. "Морально тяжко, і кожну втрату наших пацієнтів ми переносимо психологічно і на собі. Але намагаємося не показувати це", – розповіла медична сестра центру Надія Кутас.

Допомагати хоспісу взялися волонтери. Сергій Псюрник знає, як важко доглядати за такими людьми з власного досвіду.

"Батько хворів, брат хворів, а мама не змогла пережити смерть брата, тому з трьох людей двом потрібна була допомога. Ситуація у місті така, що людину встигають виписати додому на симптоматичне лікування. "До побачення, Іван Іванович, йдіть помирати вдома", – каже волонтер Сергій.

Щороку хоспісного утримання в області потребують 6 тисяч невиліковно хворих. Скільком наступного року з бюджету зможуть допомогти – досі достеменно невідомо. 

Депутати прокоментували у листі, коли фінансуватиметься заклад. Цитата начальника обласного управління охорони здоров’я Михайла Лобаса: "У 2017 році через відсутність приміщень для створення Центру паліативної допомоги видатки на його утримання не планувалися з початку року". Водночас у листі запевнили, що з наступного року кошти на утримання та розвиток центру таки виділять.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині майже 6 тисяч жінок хворіють на рак молочної залози.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x