додому Новини У черкаському виші повідомили причину смерті іноземного студента

У черкаському виші повідомили причину смерті іноземного студента

0

У Черкасах у Третій міській лікарні швидкої медичної допомоги 3 травня помер студент ЧНУ ім.. Богдана Хмельницького Маніятела Адріан Андіса. Хлопець громадянин Зімбабве, 1997 року народження, навчався в навчально-науковому центрі організації роботи з іноземними студентами на 1 курсі. Про це повідомили у прес-службі вишу.

2 травня під час перебування у Корсунь-Шевченківському районі, куди Адріан Маніятела приїхав на запрошення однокурсника Василя Цибульського. А. Маніятела взяв участь у футбольному матчі на стадіоні "Колос" (м. Корсунь-Шевченківський). Під час гри Адріан Маніятела отримав травму лівої ноги. Оскільки була підозра на перелом кісток гомілки, він був доставлений до Корсунь-Шевченківської центральної районної лікарні.

Після надання первинної медичної допомоги Корсунь-Шевченківська центральна районна лікарня направила Адріана Маніятелу до КЗ "Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги" з діагнозом: "Закритий перелом середньої третини обох кісток лівої гомілки зі зміщенням". Із даним діагнозом студент перебував у лікарні з 2 по 3 травня, де і помер.

За висновком судово-медичного експерта Черкаського обласного бюро судово-медичної експертизи від 4 травня причинами, які призвели до смерті, є: а) жирова емболія; б) закритий перелом кісток лівої гомілки; в) удар ногою під час гри у футбол, нещасний випадок.

Про раптову смерть студента керівництво університету 3 травня поінформувало його батьків, Посольство Зімбабве, Український державний центр міжнародної освіти Міністерства освіти і науки України, правоохоронні органи.

Упродовж усього часу працівники навчально-наукового центру організації роботи з іноземними студентами та однокурсники опікувалися травмованим, тримали контакт із лікарями.

Нині в університеті проводиться службове розслідування обставин та причин, що призвели до смерті іноземного студента.

Як повідомляв сайт vikka.ua, депутатська комісія перевіряє обставини загибелі пацієнта у черкаській лікарні.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version