НовиниЧеркащинаУ черкаському тролейбусі оголошують зупинки англійською мовою (ВІДЕО)

У черкаському тролейбусі оголошують зупинки англійською мовою (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У черкаському тролейбусі, який рухається за маршрутом 1А, з’явилася додаткова версія оголошення зупинок – англійською мовою. Її самостійно запровадив водій транспорту Євгеній Лиходід. Про це повідомляє Zmi.ck.ua.

Голос, який озвучує зупинки українською – його власний, англійською ж назви зупинок лунають жіночим голосом завдяки спеціальній програмі.

"Я прийшов цього року працювати водієм тролейбусу. Обов’язковою вимогою є оголошення усіх зупинок. Через місяць-два мені набридло, я почав думати, як реалізувати те, щоб озвучення було автоматичним. Для цього знадобилося багато часу. На спеціальному сайті я вибрав голос, який мені сподобався найбільше, і записав назви зупинок, розташовані на вулиці Шевченка. Українською довелося записувати власний голос, адже в програмі цієї мови немає", – розповів Євгеній Лиходід.

Так, за словами, водія, аби в салоні звучала українська й англійська "озвучка" зупинок, він підносить до мікрофону смартфон. Це можна робити й за допомогою, наприклад, планшету.

Колеги водія визнають ідею гарною. Так, один із них, за словами Євгенія Анатолійовича,  вже звернувся до нього з проханням скинути базу, але той ще не встиг цього зробити через брак вільного від роботи часу.

Як розповів водій тролейбусу Максим Коцюба, в інших тролейбусах, де є оголошення зупинок – це також справа рук черкаських фанатів та любителів електротранспорту..

"У себе в тролейбусі я сам беру до рук мікрофон та оголошую зупинки. Я не такий кмітливий хлопчина, який зміг би це все довести до логічного завершення. У нас щє є один такий троллейбус, де водій сам також через планшет це впровадив за таким же принципом. Але це насамперед має робити підприємство, а не безпосередньо водії на своєму ентузіазмі,  як я, наприклад, за власні кошти купую матеріали й фарбую, бо сам від цього задоволення отримую, і щоб підтримувати естетичний вигляд тролейбуса", – сказав Максим Коцюба.

Директор КП "Черкасиелектротранс" Петро Кучер зазначив, що на підприємстві працюють над тим, щоб в усіх міських тролейбусах була "озвучка" зупинок. Наразі ж вона є в 50% тролейбусів від загальної кількості, які виходять на лінію. В усіх інших водії мають самостійно оголошувати зупинки. Впровадження системи озвучення передбачено в програмі розвитку електричного транспорту. Чи втілять пропозиції в життя залежить від депутатів, чи підтримають вони прохання закласти в бюджет на це кошти.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах з'явився новий тролейбусний маршрут.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах затримали зловмисника, який пограбував пенсіонера та втік

За інформацією 60-річного потерпілого, невідома особа вкрала його телефон і швидко зникла. Поліція встановила винуватця. Про це повідомляє пресслужба...

Черкасець здобув три золота чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики

Спортсмен із Черкас Ілля Ковтун виборов три "золоті" нагороди чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики. Про це повідомляє Відділення НОК...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x