додому Новини Освіта У Черкаському терцентрі надають безкоштовні послуги: які і що для цього потрібно?

У Черкаському терцентрі надають безкоштовні послуги: які і що для цього потрібно?

0

Пані Тетяна уже більше 10 років користується послугами Територіального центру надання соціальних послуг у місті Черкаси. Цього разу прийшла відремонтувати одяг. Оплатити такі послуги вона немає фінансової можливості, інформують журналісти ВІККА-НОВИН.

ТЕТЯНА, ПІДОПІЧНА ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ЦЕНТРУ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ М.ЧЕРКАСИ

Я СЮДИ ПРИХОЖУ  ремонтую свою одежу. То поправлюся то вшиваю. Я дуже довго сюди хожу і дуже задоволена цим колективом.

ТЕТЯНА ПЛАХОТА, ШВАЧКА ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ЦЕНТРУ

При нинішніх цінах навіть підрубити штани 120-15 гривень, люди у нас отримують цю послугу безкоштовно безкоштовно

Турбота про людей поважного віку та осіб з інвалідністю, забезпечення їх доступними та якісними соціальними послугами – основна мета діяльності Територіального центру надання соціальних послуг м. Черкаси. 164 штатних працівника обслуговують близько 6000 тисяч осіб, 1200 з яких отримують соціальну допомогу вдома.

АНДРІЙ СЕГЕДА, ДИРЕКТОР ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ЦЕНТРУ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ М. ЧЕРКАСИ

Знайомство з нашим розпочинається із відділення визначення потреб. Їм дають перелік документів і далі від шкали потреб вони отримують певні послуги. Серед них це два відділення соціальної допомоги вдома. Надають їм допомогу як у приготуванні їжі, оформленні документів. Весь спектр, що потребує людина.

Ірина Волова працює у соціальній сфері уже протягом 10 років. Каже, що ця робота приносить їй радість

ІРИНА ВОЛОВА, ПЕРУКАР

Багато підопічних, хороших приємних людей. З ними легко працювати. Робимо їх прекраснішими, піднімаємо їм настрій

У центрі діє соціальний бутік, де за потреби можна вибрати собі одяг, а з початку року запрацювала соціальна пральня.

СВІТЛАНА ПЕТРЕНКО, СОЦІАЛЬНИЙ ПРАЦІВНИК

ДЛЯ ЛЮДЕЙ У ЯКИХ НЕМАЄ вдома пральних машин і соціальні працівники беруть у них вдома речі які потребують стірки. Приносять сюди і тут стіраємо

Трудова адаптація, консультації психолога, творчі майстерні. Всі хто потрапляють до центру, знаходять заняття до душі, нових друзів та, навіть утворюють сімейні пари.

Віталій Смаглій та Галина Алєксєєва познайомилися у територіальному центрі рік тому. Він став плідним у їхньому житті. Вони стали подружжям і створивши танцювальний дует «Аіс», та вибороли гран прі на 20 -му Всеукраїнському конкурсі- фестивалі «Українська естафета творчості»

Відсутність у Черкасах будинку пристарілих компенсується діяльністю ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ЦЕНТРУ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ. У відділенні   тимчасового перебування, ті хто цього потребують знаходяться до 4 місяців. Протягом цього часу працівники центру знаходять для них місця в інтернатах області.

АНДРІЙ СЕГЕДА, ДИРЕКТОР ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ЦЕНТРУ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ М. ЧЕРКАСИ

Фінансово це забезпечується за рахунок ЧМР. Керівництво міста пішли нам на зустріч і у цьому році ми навіть збільшили виплати нашим соц працівникам. Тому що за мінімальну зарплату виконувати весь спектр роботи досить важко.

YouTube video player

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version