додому Новини Черкащина У черкаському сквері зрубали ялинки: містяни обурені (Фото)

У черкаському сквері зрубали ялинки: містяни обурені (Фото)

0

У черкаському сквері "Юність" підрядник в межах реконструкції зрубав декілька блакитних ялин. Містом прокотилась хвиля обурень щодо такого "вандалізму".

"Першими жертвами саду магнолій стали блакитні ялини. Мабуть, то Черкасам так на роду написано: йти на припоні в бізнесменів і потурати їхнім забаганкам. Навіть наперекір здоровому глузду та інтересам жителів міста", – написав у Facebook журналіст Роман Кирей.

Чоловіка підтримали й інші містяни. Мовляв, дерева можна було пересадити

"Зрубати одні дерева, щоб висадити нові… Логіці наших керівників парків позаздрить навіть Гомер!" – прокоментував Сергій Шабаршов.

"Дурості наших чиновників немає меж… Вони хочуть перетворити найзеленіше місто України на сіре і жалюгідне", – додала Олена Турчин.

На реакцію людей відреагував міський голова Анатолій Бондаренко, зазначивши, що в ситуації вже "розбираються".

Згодом роз’яснення надійшло від КП "Дирекція парків", яке очолює "свободівець" Андрій Куча. Там поінформували, що ялини та туї були в незадовільному стані та мали сухе гілля. Також деякі були суховерхі та знаходились на віковій межі свого росту.

"Видалення відбувалось в межах проекту реконструкції підрядником, на підставі дозволу на початок проведення підготовчих робіт та після обстеження зелених насаджень. Додатково повідомляємо, що під час проведення реконструкції здорові ялини, дерева та кущі залишаються. А в межах озеленення скверу, буде висаджено 137 дерев (клени, ліквідамбри, магнолії, платани) та 4474 кущів (дерен, спірея, ялівець), а також обладнано системою автоматичного поливу", – йдеться в повідомленні.

Також містян запевнили, що після реконструкції сквер засяє новими фарбами висаджених дерев та кущів.

 

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Мошнах почали ремонтувати дорогу.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version