додому Новини Черкащина У черкаському селі урочисто відкрили Центр безпеки громадян (ФОТО, ВІДЕО)

У черкаському селі урочисто відкрили Центр безпеки громадян (ФОТО, ВІДЕО)

0

7 серпня у селі Баландине Кам"янського району відбулося урочисте відкриття Центру безпеки громадян. Про це повідомляє УДСНС у Черкаській області.

"Створення місцевих пожежних команд відіграє дуже важливу роль для гарантування безпеки населення, особливо у сільській місцевості, через досить значну відстань до найближчих пожежних частин. А залучення добровольців до пожежогасіння поряд з професіоналами – один із напрямків масштабної реформи ДСНС, що розпочалася у вересні минулого року, і успішно реалізується завдяки підтримки місцевої влади", – зазначив заступник Голови ДСНС Руслан Білошицький.

Він також додав, що на Черкащині, яка вже має 10 територіальних громад, найближчим часом кількість таких Центрів повинна зрости.

Своєю чергою, начальник Управління ДСНС у Черкаській області Віктор Гвоздь назвав створення на території об’єднаних територіальних громад місцевих пожежних команд, які фінансуватимуться з місцевих бюджетів, одним із найбільш актуальних питань сьогодення.

"Вже зараз область має значний доробок у цьому питанні – 80 боєздатних місцевих пожежних команд, про ефективність яких свідчить їх оперативне реагування на 148 пожеж, що виникли на території області", – зауважив Віктор Гвоздь.

Наразі до складу новоствореного підрозділу входить місцева пожежна команда у складі 6 осіб, які разом із професійними вогнеборцями виїжджатимуть на виклики.

На згадку про подію, присутні висадили на території Центру алею ялівця.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині урочисто вшанували пам'ять прикордонників, які загинули у боях 1941 року.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version